Ελια

Κάλεσμα στους καλλιεργητές της Κρήτης να δηλώσουν τις ζημιές, που είχαν από τους νοτιάδες, που έπληξαν κατεξοχήν ελιές, αβοκάντο κι άλλα φρούτα απηύθυναν από το βήμα της Βουλής, τόσο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Σκρέκας, όσο κι ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος τόνισε ότι το  εισόδημα ειδικά των ελαιοκαλλιεργητών έχει πληγεί σοβαρά τα τελευταία τρία -τέσσερα χρόνια, εξαιτίας και των αλλεπάλληλων ζημιών στην παραγωγή.

Ο βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε πως «έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στον ΕΛΓΑ, λόγω της αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης και της μη ύπαρξης βούλησης να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα». Σημείωσε πως οι αγρότες της Κρήτης είχαν κακή εμπειρία ήδη κι από το 2004 από τον χιονιά στο Ηράκλειο, κι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους ότι ακόμη κι αν δηλώσουν τις ζημιές θα αποζημιωθούν, γιατί η διαδικασία είναι ιδιαίτερα γραφειοκρατική και πρέπει να αλλάξει.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε πως έχουν γίνει ήδη 120 αναγγελίες για τη ζημιά, που υπέστησαν οι παραγωγοί λόγω των ισχυρών νοτιάδων 8 μποφόρ αλλά μόλις 30 δηλώσεις και κάλεσε τους καλλιεργητές να δηλώσουν τις ζημιές. Υποστήριξε ότι το βασικό  πλαίσιο του ΕΛΓΑ ισχύει από το 1950 και στη συνέχεια δεν άλλαξε παρά με ελάχιστες, κατά καιρούς διαφοροποιήσεις. Υποστήριξε ότι πρέπει ν’ αλλάξει άμεσα ώστε και να καλύψει και τις νέες ανάγκες αλλά και να παραμείνει πυλώνας για τους αγρότες και για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.