ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟ4

Έντονα προβλήματα έχουν προκύψει από το θέμα του συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών. Τους ήρθαν και μπιλιετάκια, να πληρώσουν παραπάνω, ενώ ήταν ξεκάθαρο, πως οι ασφαλιστικές εισφορές τους με το εργόσημο εκπίπτουν.

Έτσι, τρία χρόνια μετά την μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου, ουκ ολίγοι υπάλληλοι δεν έχουν ενημερωθεί καταλλήλως για να εξυπηρετήσουν είτε στο  υπουργείο Οικονομικών είτε στο Εργασίας και οι αγρότες αναγκάζονται να τρέχουν στις πρωτεύουσες κάθε περιφερειακής ενότητας, για να βγάλουν άκρη από τους παλιούς ανταποκριτές του ΟΓΑ/ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι γνωρίζουν μεν τα ζητήματά τους αλλά είναι παροπλισμένοι στα επιδόματα.

Τα προβλήματα από τη συσσώρευση υποθέσεων και στον ΕΦΚΑ Λαμίας επισημαίνει με επίκαιρη ερώτησή του, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση κι ο Γεώργιος Μουλκιώτης, βουλευτής ΚΙΝΑΛ Βοιωτίας.Έτσι ζητά να μάθει, αν τελικά θα υπάρξουν βελτιώσεις στο σύστημα κι ανακατανομή προσωπικού μετά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος 8/2019.

Όπως εξηγεί, το πρόβλημα του φόρτου εργασίας είναι μεγάλο, ο οργανισμός υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν οι αγρότες κι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι επιβαρύνονται οικονομικά αλλά δεν λύνονται οι υποθέσεις τους, αφού η ψηφιακή ασφάλιση ακόμη είναι στα σκαριά. Παρόλα αυτά, όπως πληροφορηθήκαμε, ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλες περιοχές, με αγροτικό πληθυσμό, που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί δια στόματος Βρούτση, ότι τα κακώς κείμενα θα διευθετηθούν λίαν συντόμως, και θα δοθούν οι συντάξεις, που υπολείπονται, όμως μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης προσωπικού, που να γνωρίζει το αντικείμενο, το πρόβλημα παραμένει γενικευμένο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.