Βουλή εκλογη αντιπροεδρων

Περί τα 900 εκ. ευρώ επιπλέον από φόρους,  εκτιμά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πως θ΄ αποφέρουν  οι αλλαγές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές,  οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων (κυρίως ακριβών παραθεριστικών περιοχών) και οι αυξημένοι φορολογικοί έλεγχοι, ειδικά σε εισοδήματα από το Airbnb, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2020, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Του Νίκου Κωτσικόπουλου

Από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών υπολογίζεται να εισπραχθούν 642 εκ. ευρώ περισσότερα, ενώ το Airbnb  και οι νέες αντικειμενικές αξίες υπολογίζεται να αποφέρουν 202 εκ. ευρώ περισσότερα. Επιπλέον 50 εκ. ευρώ εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν από εκκρεμείς φορολογικές διαφορές στα διοικητικά δικαστήρια.

Σε συνδυασμό με επιπλέον περικοπές στις δαπάνες των υπουργείων και στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα στου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η κυβέρνηση στοχεύει στη δημιουργία κεφαλαίου άνω των 1,2 δις ευρώ από ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα εξισορροπήσουν το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο νέος προϋπολογισμός μεταξύ άλλων  προβλέπει ανάπτυξη 2,8% για το 2020 και πρωτογενές πλεόνασμα 3,56% επί του ΑΕΠ. Προβλέπει επίσης αύξηση των εσόδων άνω των 300 εκ. ευρώ από φόρους εισοδήματος παρά τις ελαφρύνσεις στα μικρά εισοδήματα και τις επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα), λόγω της υποχρέωσης να παρουσιαστούν περισσότερες συναλλαγές με κάρτες (30%).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.