ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΑΝΑΒΙΚΟ 3 (3)

Ένα ψηφιακό εργαλείο, που παρέχει στις επιχειρήσεις ελεύθερη πρόσβαση για την αναζήτηση των δασμολογικών καθεστώτων, παρουσιάστηκε στα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Το Rules of Origin Facilitator (https://findrulesoforigin.org)   παρέχει στις επιχειρήσεις ελεύθερη πρόσβαση σε μια μοναδική βάση δεδομένων με αναζήτηση πληροφοριών για την εξοικονόμηση δασμών στις εμπορικές συμφωνίες και τους αντίστοιχους κανόνες καταγωγής.

Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν το εργαλείο σύμφωνα με το όνομα προϊόντος ή τον κωδικό προϊόντος και να έχουν πρόσβαση στην πρωτότυπη τεκμηρίωση, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών προέλευσης.

Η διαθεσιμότητα αυτών των πληροφοριών εκτιμούν πως θα συμβάλει στη μείωση του κόστους συναλλαγών και θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να απαιτούν μειωμένους ή μηδενικούς δασμούς βάσει συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και προτιμησιακών εμπορικών ρυθμίσεων. Οι πληροφορίες θα είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω ενός συστήματος εύκολης πλοήγησης.

Οι κανόνες καταγωγής είναι τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του τόπου παραγωγής ενός προϊόντος και είναι σημαντικά για την εφαρμογή άλλων μέτρων εμπορικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των προτιμήσεων υπέρ των αναπτυσσόμενων χωρών ή των Λιγότερο Ανεπτυγμένων Χωρών (ΛΑΧ).

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.