w03-195138108706311

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε σήμερα το απόγευμα περιοχές του δήμου Ξηρομέρου, στην Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στις κοινότητες, Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, «σημειώθηκε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο με συνεχείς βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν δύο χείμαρροι και να προκληθούν ζημιές στις κοινότητες Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο».

Όπως πρόσθεσε, «πλημμύρισαν, σπίτια, καταστήματα, δρόμοι, χωράφια, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις κ.α.».

«Από την πρώτη στιγμή», συνέχισε ο δήμαρχος, «βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις της πυροσβεστικής που πραγματοποιούν απαντλήσεις υδάτων, καθώς και μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας, που προχωρούν σε καθαρισμούς».

Επίσης, ο Ιωάννης Τριανταφυλλάκης ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «έχουν ξεκινήσει από τον δήμο και την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών, και θα ακολουθήσουν τα τεχνικά δελτία προς τα υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.