Screenshot_16

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea μπαίνει δυναμικά στον ελληνικό χώρο και επεκτείνει συνεχώς τα δρομολόγια της. Από το νέο έτος θα συνδέει την Αθήνα με 14 συνολικά προορισμούς, προσφέροντας 580.000 επιβατικές θέσεις και αυξημένη κατά 11% χωρητικότητα.

Τα τέσσερα νέα δρομολόγια είναι από και προς προς Μασσαλία, Λιόν, (Γαλλία) Σπλιτ (Κροατία) και Κάλιαρι (Ιταλία).

Συνολικά, το 2020, η Volotea θα πετά από την Αθήνα προς 14 προορισμούς: τέσσερα δρομολόγια εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος, Ηράκλειο και Ρόδος), πέντε προς την Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Βερόνα και Κάλιαρι), δύο στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ) και τρία στη Γαλλία (Στρασβούργο, Λιόν και Μασσαλία).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την έναρξη λειτουργίας της το 2015, η Volotea έχει μεταφέρει σχεδόν 1 εκατομμύριο επιβάτες στην Αθήνα. Η ανάπτυξη της Volotea επιταχύνθηκε μετά τα εγκαίνια της βάσης εγκαινίαση της βάσης της και την τοποθέτηση δύο Boeing 717 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σημειώνεται επίσης ότι από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο 2019, η Volotea πραγματοποίησε σχεδόν 3.500 πτήσεις στην Αθήνα με σημαντική αύξηση της επιχειρησιακής δραστηριότητάς της, βελτιώνοντας κατά 9,3 τους βασικούς δείκτες της χρονικής ακρίβειας πτήσεων, παρά τη συμφόρηση της εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Τους πρώτους εννιά μήνες του έτους, οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με μέσο όρο πληρότητας 94%, το οποίο αντιστοιχεί σε περισσότερους από 400.000 επιβάτες, ετήσια αύξηση 56%. Σε λίγες εβδομάδες, η Volotea θα φθάσει το πρώτο της εκατομμύριο επιβατών στη βάση της Αθήνας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα νέα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ως εξής:

Μασσαλία: Από τον Απρίλιο 2 εβδομαδιαίες πτήσεις

Λιόν: Από τον Απρίλιο 2 εβδομαδιαίες πτήσεις

Σπλιτ: Από τον Απρίλιο 2 εβδομαδιαίες πτήσεις

Κάλιαρι: Από τον Ιούνιο 2 εβδομαδιαίες πτήσεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.