superior

Με οψίμιση της παραγωγής αλλά με καλές ποσότητες και ποιότητες εξελίσσεται η φετινή καλλιέργεια για τις υπερπρώιμες ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών στις περιοχές της Κρήτης, που ξεκινάνε οι πρώτες συγκομιδές

Με οψίμιση της παραγωγής αλλά με καλές ποσότητες και ποιότητες εξελίσσεται η φετινή καλλιέργεια για τις υπερπρώιμες ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών στις περιοχές της Κρήτης, που ξεκινάνε οι πρώτες συγκομιδές στην χώρα.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Νικόλαος Γιαννιδάκης, παραγωγός και ιδιοκτήτης της MinoanFruit, «τα συγκεκριμένα σταφύλια διοχετεύονται κυρίως προς την εγχώρια αγορά. Το θετικό είναι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστών στην Κρήτη και ελπίζουμε να βοηθήσει ο καιρός και να υπάρξει αυξημένη ζήτηση.

Έχουμε φέτος μια καλή ποσοτικά και ποιοτικά παραγωγή. Η παραγωγή έχει μια οψίμιση κατά 5 έως 6 ημέρες.

Έτσι μετά τις 10 Ιουλίου αναμένεται να ξεκίνησε η συγκομιδή για τα επιτραπέζια σταφύλια της ποικιλίας Prime. Στη συνέχεια και περίπου μετά μιας εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή της ποικιλίας Σουπέριορ (Superior seedless). Θα ακολουθήσει η συγκομιδή της υπερπρώιµης άσπερμης κόκκινης ποικιλίας σταφυλιού Star Light.

Οι τιμές παραγωγού θα γίνει προσπάθεια να είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι. Πέρσι να θυμίσουμε ότι οι τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν από 90 λεπτά μέχρι 1,30 ευρώ το κιλό. Μεγάλο πρόβλημα είναι φέτος η αύξηση που έχουμε στα υλικά συσκευασίας η οποία φτάνει σε ποσοστό 35% σε σχέση με πέρσι».

Ο κ. Ιωάννης Γουρνιαδάκης, υπεύθυνος εξαγωγών της ΚΟΥΦΟΖΗΣΗ ΑΕΕΕΕ – CRETAN ROOT, που ασχολείται με την παραγωγή και εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «περίπου στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή των υπερπρώιμων επιτραπέζιων σταφυλιών στην Κρήτη. Φέτος θα έχουμε μια καλή ποσότητα και ποιότητα στην παραγωγή.

Πρώτη αναμένεται να ξεκινήσει η ποικιλία Prime και θα ακολουθήσουν οι Σουπέριορ και Ralli. Θα ακολουθήσει η άσπερμη κόκκινη ποικιλία σταφυλιού Star Light που τα τελευταία χρόνια κερδίζει τους καταναλωτές. Όλες αυτές οι ποικιλίες έχουν υψηλές τιμές και διακινούνται στην εγχώρια αγορά».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.