w03-135818adespotakia

Τη δημιουργία του διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Λάκκωμα προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός ΟΤΑ (ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ) Θωμάς Βράνος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) Αντώνης Ζαβέρκος, παρουσία του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΑΝΕΘ Χαράλαμπου Αϊβαζίδη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ το καταφύγιο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και ίδιους πόρους του ΣΥΠΠΑΖΑΘ. Για έναν σύγχρονο και αξιοπρεπή χώρο για τα αδέσποτα ζώα της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο ο κ. Βράνος, ο οποίος εκτίμησε ότι θα δημιουργηθεί σε δύο χρόνια ώστε να πάψουν «τριτοκοσμικά φαινόμενα», με επιθέσεις σε πολίτες, με αγέλες αδέσποτων σε πολλές τοπικές κοινότητες ακόμη και σε πυκνοδομημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης και με ταλαιπωρημένα και κακοποιημένα ζώα στις γειτονιές.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαβέρκος επισήμανε ότι «με το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων θα δοθεί απάντηση στην πράξη σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης» καθώς, όπως είπε, «είναι ένα έργο κοινωνικό και προστασίας της δημόσιας υγείας, υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και ένα έργο που προστατεύει τα ίδια τα αδέσποτα, προσφέροντάς τους τις κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας». Παράλληλα, ανέφερε ότι στις εγκαταστάσεις έχει προβλεφθεί η λειτουργία αποτεφρωτήρα για την ορθή διαχείριση των νεκρών ζώων.

Το καταφύγιο θα γίνει σε περιοχή του Λακκώματος και οι εγκαταστάσεις του θα καταλαμβάνουν συνολική δομημένη επιφάνεια 1850 τ.μ. Σε αυτή περιλαμβάνονται τα γραφεία του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, το ενδιαίτημα των ζώων, κυνοκομείο και αποτεφρωτήρας. Το ακίνητο όπου θα κατασκευαστεί το καταφύγιο έχει εμβαδόν 33.000 τ.μ. και βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της δημοτικής ενότητας Καλλικράτειας. Επίσης, το έργο περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, με κυκλοφοριακές οδεύσεις, περίφραξη, χώρους στάθμευσης κτλ. Συνολικά θα κατασκευαστούν όλοι οι απαραίτητοι χώροι για την περισυλλογή, περίθαλψη, στέγαση, επανένταξη αδέσποτων ζώων, καθώς και τη στέγαση γραφείου διοίκησης.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.