φρφσγδγ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η συγκρότηση της διακομματικής επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα.

Η τυπική συζήτηση για τη σύστασή της παραπέμπεται τώρα στην Ολομέλεια, λόγω απουσίας ομοφωνίας στη Διάσκεψη, μετά τη διαφωνία του ΚΚΕ, όπου και θα διεξαχθεί κανονική συνεδρίαση με ειδική ημερήσια διάταξη. Το προεδρείο της επιτροπής θα είναι διακομματικό, με πρόεδρο τον βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου, ενώ αναμένονται προτάσεις από το ΠΑΣΟΚ για αντιπρόεδρο και από τον ΣΥΡΙΖΑ για γραμματέα της επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση είχε κατατεθεί από τον Πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο.

Κατά την ίδια συνεδρίαση της Διάσκεψης ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τα μέλη της ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τέθηκε στη διάθεση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Παράλληλα ο Νικήτας Κακλαμάνης ενημέρωσε τη Διάσκεψη ότι εντός Ιανουαρίου θα γίνουν οι συνεδριάσεις του οργάνου για την κάλυψη των κενών θέσεων των τριών ανεξάρτητων αρχών.

Πηγή: skai.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.