trofima-ape.jpg

Οι διαταραχές λόγω πολέμων στον Κόλπο και στη Μαύρη Θάλασσα ενέτειναν τις ανησυχίες σχετικά με την προσφορά βασικών καλλιεργειών

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη του 2022, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι διαταραχές λόγω πολέμων στον Κόλπο και στη Μαύρη Θάλασσα ενέτειναν τις ανησυχίες σχετικά με την προσφορά βασικών καλλιεργειών, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων της FAO, ο οποίος παρακολουθεί τις μηνιαίες μεταβολές ενός καλαθιού τροφίμων που αποτελούν αντικείμενο διεθνούς εμπορίου, διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 133,3 μονάδες τον Αύγουστο, σημειώνοντας άνοδο από την αναθεωρημένη τιμή των 130,8 μονάδων που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.