w24-101439TheEllinikonExperiencePark1640

Στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού παραδόθηκαν τα δέντρα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του “The Ellinikon Experience Park”, που αποτελεί το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου που δημιουργείται στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού και άνοιξε για το κοινό στα μέσα Δεκεμβρίου του 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο 17 μέτρων που κοσμούσε το πάρκο αποτελούνταν από 180 αληθινά έλατα. Καθώς η πράσινη ανάπτυξη και η βιωσιμότητα βρίσκονται στον πυρήνα την ανάπτυξης του Ελληνικού, η Lamda Development προχώρησε στη δωρεά των 180 δέντρων στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), για να χρησιμοποιηθούν σε τοπικά πάρκα και πλατείες στους 12 Δήμους που τον αποτελούν.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, κ. Βλάσσης Σιώμος, με αφορμή την συγκεκριμένη δωρεά ευχαριστεί τη Lamda Development. «Είναι πολύ ελπιδοφόρο που όλο και περισσότεροι ευαισθητοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα. Αυτά τα δέντρα θα έχουν την ευκαιρία για μία νέα ζωή στους Δήμους του Συνδέσμου», ανέφερε. «To Experience Park είναι ένα Πάρκο για όλους. Με αυτό το σκεπτικό και τα δέντρα του Χριστουγεννιάτικού μας δέντρου θα βρουν μια νέα κατοικία και θα κοσμήσουν τους Δήμους του Πεντελικού ομορφαίνοντας την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Το μήνυμα της βιώσιμης ανάπτυξης, που αποτελεί κύριο άξονα του Experience Park, αλλά και συνολικά της ανάπτυξης του Ελληνικού, συμμερίζονται απόλυτα και οι εργαζόμενοι στο έργο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε δράσεις εθελοντισμού που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα».

Οι συνολικά 12 Δήμοι που ανήκουν στον Σύνδεσμο είναι: Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Λυκόβρυσης, Ραφήνας – Πικερμίου, Αρτέμιδας και Χαλανδρίου.

Το Experience Park, που αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού στο χώρο του ιστορικού Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, είναι το πρώτο από μια σειρά έργων αφιερωμένων στο στόχο μίας σύγχρονης πόλης, φιλικής προς το περιβάλλον, που κάνει καλύτερη τη ζωή όλων των πολιτών ανεξάρτητα από την κοινότητα στην οποία ανήκουν. Το 70 στρεμμάτων πάρκο φιλοξενεί 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες, ενώ αξιοποιεί «πράσινες» λύσεις ώστε να ελαχιστοποιείται το  περιβαλλοντικό του αποτύπωμα από το σχεδιασμό και την κατασκευή, μέχρι και τη λειτουργία του. Έχουν διατηρηθεί μεγάλα τμήματα του χώρου καθώς και τα υπάρχοντα φυτά και δέντρα, ενώ υλικά από τις εργασίες επαναχρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία στοιχείων όπως μονοπάτια και παγκάκια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, επίσης, αποτελεί και η συλλογή του βρόχινου νερού σε «κήπους βροχής», ώστε να αξιοποιείται για τις ανάγκες του πάρκου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.