δσφφσδφσ

Χθες Σάββατο 7/2 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοπαραγωγών Κρύας Βρύσης – “Αιγές” διοργάνωσε εκδήλωση για την παραλαβή νέων γεωργικών μηχανημάτων εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς τομέα.

Η εκδήλωση έγινε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στην Κρύα Βρύση και όπου παραδόθηκε νέος σύγχρονος γεωργικός εξοπλισμός κόστους 1.000.000€, στο πλαίσιο του προγράμματος «SUB 2.0 Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα», που χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΥΠΑΑΤ και περιλαμβάνει την προμήθεια σύγχρονου γεωργικού εξοπλισμού, και συγκεκριμένα:
• 11 γεωργικούς ελκυστήρες
• 7 βυτία ψεκασμού
• 7 καταστροφείς
• 12 καρότσες
• 4 ανυψωτικές σκάλες
• 4 χορτοκοπτικά
• 6 πολυμηχανήματα σειράς για ζιζανιοκτονία
• 2 μετεωρολογικούς σταθμούς
• 10.000 πλαστικά τελάρα
Ο Συνεταιρισμός Αιγές υπήρξε από τους πρώτους στην περιοχή που συνεργάστηκε με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, συμμετέχοντας σε προγράμματα για νέους γεωργούς στον τομέα της ευφυούς γεωργίας. Παράλληλα, εφαρμόζει συστήματα πλήρους παρακολούθησης καλλιεργειών, παρέχοντας επιστημονικά δεδομένα για τον βέλτιστο χρόνο και τον αριθμό ψεκασμών και αρδεύσεων, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης ήταν ένας μόνο εκ των επίσημων καλεσμένων (παρόντες ήταν και οι Βουλευτές Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης και Γεώργιος Καρασμάνης, ο Γραμματέας του ΥπΑΑΤ Φιλιππής Αντώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Δήμαρχος Πέλλας Ευστάθιος Φουντουκίδης) που βρέθηκαν στην εκδήλωση παραλαβής του νέου εξοπλισμού και μάλιστα ο ίδιος έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Facebook και εξέφρασε την χαρά του που οι Έλληνες αγρότες εξοπλίζονται με νέα γεωργικά μηχανήματα.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Σήμερα βρέθηκα στην εκδήλωση του Α.Σ. Αμπελουργών Κρύας Βρύσης «Αιγές» για την παραλαβή γεωργικών μηχανημάτων του προγράμματος «SUB 2.0 Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης του ΥΠΑΑΤ.
Ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα την ευθύνη να παρακολουθώ την πορεία σημαντικών έργων από την πρώτη στιγμή μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Και οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσιάρα που ικανοποίησε το αίτημα για ένταξη της πρότασης του εν λόγω έργου στο ΤΑΑ, το οποίο σήμερα εγκαινιάσαμε με πολύ μεγάλη χαρά.
Τα προγράμματα επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα είναι καθοριστικής σημασίας. Ενισχύουν την παραγωγή, δίνουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας, στηρίζουν την τοπική οικονομία και θωρακίζουν την αγροτική παραγωγή απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Για αυτό και η Κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα, και η σημερινή ημέρα είναι μια απόδειξη αυτού. Είναι επίσης, μια απόδειξη της μεγάλης σημασίας που είχαν οι επιτυχίες του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο στην εξασφάλιση των 19,3 δις για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ όσο και για την κομβική του συμμετοχή στην απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από το οποίο κατευθύνονται 800 εκ. ευρώ προς την αγροτική μας παραγωγή.
Θέλω ακόμη να πώ ότι ο Α.Σ. «Αιγές» ξεχωρίζει για τη συνολική του δραστηριότητα, την καινοτομία και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων, αποτελώντας παράδειγμα για το πώς μπορεί να οργανωθεί αποτελεσματικά η αγροτική παραγωγή. Αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μέλλον όταν στηρίζεται σε ολοκληρωμένο σχέδιο, με επενδύσεις και σύγχρονα εργαλεία.
Στις μέρες μας, όπου τα προβλήματα έχουν “κυκλώσει” τον πρωτογενή τομέα και αναμφισβήτητα ασκούν μεγάλη πίεση στους παραγωγούς μας είναι σημαντικό να αξιοποιούμε κάθε πόρο, κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να εκσυγχρονίσουμε την αγροτική παραγωγή και να την καταστήσουμε βιώσιμη και ανθεκτική, με ανταγωνιστικά προϊόντα που αντανακλούν τις δυνατοτήτες της χώρας μας και των ανθρώπων της υπαίθρου.
Καλορίζικα τα μηχανημάτα, με καλές παραγωγές!»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.