1

Το μεγάλο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδα και η Αγροτική Έκθεση Euro Agro Expo 2024 διοργανώνονται στις 24, 25 και 26 Μαΐου 2024 στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας και αποτελούν σημείο αναφοράς για τα εκθεσιακά δρώμενα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα ανανεωμένο με μεγάλες καινοτομίες, έχει στόχο την προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ήλιδας και το Επιμελητήριο Ηλείας.

Στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 8:00 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνουν εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά την τοπική οικονομία, τους  ανθρώπους και τα προϊόντα τους, παρουσιάζοντας την παράδοση και την ιστορία του τόπου, με στόχο να αναδειχθεί η σύγχρονη φυσιογνωμία του.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί η Αγροτική Έκθεση Euro Agro Expo 2024,  που αφορά τη Γεωργία, την Κτηνοτροφία, την Ελαιοκομία και τον Εξοπλισμό, όπου κορυφαίες εταιρείες του αγροτικού – γεωργικού κλάδου θα προβάλλουν τα προϊόντα και τις καινοτομίες τους.

Euro Agro Expo 2024, ένα κορυφαίο γεγονός στην παρουσίαση αγροτικών, ελαιουργικών μηχανήματων και εργαλείων, σύγχρονων τεχνικών, νέας τεχνολογίας, εξοπλισμού, εφοδίων και γενικότερα προϊόντων και υπηρεσιών από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Ό,τι αφορά τον Αγρότη!!!

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας, όπου παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θα αναδείξουν την τοπική ταυτότητα.

Το Σάββατο 25 Μαΐου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

 

Το Φεστιβάλ έχει καταστεί ο σημαντικότερος θεσμός στον τομέα πιστοποιημένων Ελληνικών προϊόντων ενώ η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 60.000 επισκέπτες τα τελευταία 5 χρόνια, με πάνω από 600 εκθέτες να έχουν συμμετάσχει. Ο εκθεσιακός χώρος καλύπτει 5.000 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει δύο αίθουσες Συνεδρίων, Αίθουσα Εκδηλώσεων, άνετο Parking και Λειτουργικές Δομές σε πλήρη έκταση.

Το 6ο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδα 2024 θα το επισκεφτούν τόσο εξειδικευμένο εμπορικό κοινό όσο και χιλιάδες καταναλωτές και φίλοι της γεύσης.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Παρασκευή     24 Μαΐου            16:00 – 22:00

Σάββατο         25 Μαΐου             11:00 – 22:00

Κυριακή         26 Μαΐου             11:00 – 22:00

Θα είμαστε όλοι εκεί!    

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ Πύργου

Site

www.kernamellada.gr

https://www.euroagroexpo.gr/

Facebook

https://www.facebook.com/FestivalKernameEllada

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2103622205, 2103610265 και 6981313209  ή μέσω email στα info@kernamellada.gr και info@edpa.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.