w31-121836SUNLIGHTPlantApresseventEIB21.11web

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group) με 1.350 εργαζόμενους, εκ των οποίων πάνω από 1.000 στις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς, αναγνωρίζει τη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της στην επιτυχία και τους επιβραβεύει, προσφέροντας 3 εκατ. ευρώ σε επιπλέον παροχές για τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, όπως ανακοινώθηκε.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία συνεχίζει να συνεισφέρει στην απασχόληση και την οικονομία. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, όχι μόνο διατήρησε στο ακέραιο τις θέσεις εργασίας, αλλά προχώρησε σε περισσότερες από 300 νέες προσλήψεις, εξασφαλίζοντας καθημερινά ένα σύγχρονο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, διανέμει για τη χρονιά που πέρασε 3 εκατ. ευρώ πλέον της τακτικής μισθοδοσίας, σε μπόνους απόδοσης, πριμ παραγωγικότητας, και επιπλέον παροχές. Το μπόνους απόδοσης διατίθεται ετησίως σε όλους τους εργαζομένους με βάση τη συνεισφορά τους στους εταιρικούς στόχους – ασχέτως μισθολογικής βαθμίδας ή θέσης στο οργανόγραμμα της εταιρείας. Και μάλιστα, τα μπόνους για το 2021 θα είναι υψηλότερα από ποτέ, χάρη στην εξαιρετική πορεία της Sunlight Group την περασμένη χρονιά.

Το πριμ παραγωγικότητας, από την άλλη, είναι ποσό που δίνεται σε μηναία βάση στο εργατοτεχνικό δυναμικό, δηλαδή τους εργαζόμενους στις βιομηχανικές μονάδες της εταιρείας. Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη αξία για τη Sunlight, γι’ αυτό και το πριμ παραγωγικότητας συνδέεται πρωτίστως με την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας και ποιότητας των εργοστασίων της Sunlight. Παράλληλα, αξιολογούνται οι ατομικές επιδόσεις του προσωπικού, καθώς και η επίτευξη των στόχων της παραγωγής συνολικά.

Στις επιπλέον παροχές, συμπεριλαμβάνονται έκτακτες ενισχύσεις προς οικογένειες εργαζομένων. Μεριμνώντας ειδικά για τους γονείς, τη χρονιά που πέρασε η Sunlight Group ενίσχυσε με 500 ευρώ τις οικογένειες (πλην διοικητικών στελεχών) με παιδί-υποψήφιο στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ στους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες δώρισε από έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή αξίας έως 1.200 ευρώ. Επιπρόσθετα, δόθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ για το εορταστικό τραπέζι του 2021 σε κάθε πολύτεκνο εργαζόμενο στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Οι επενδύσεις της Sunlight Group σε ανθρώπινο δυναμικό δεν περιορίζονται στους υφιστάμενους εργαζομένους. Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και συνεισφέρει ουσιαστικά στην οικονομία. Εκτός από τους 300 νέους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στην πλειονότητά τους στο νέο, σύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα της Ξάνθης, στην οικογένεια της Sunlight προστέθηκε πρόσφατα και το ανθρώπινο δυναμικό της Technoform, επιχείρησης με έδρα το Κιλκίς που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας.

Επιπρόσθετα, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της καθημερινής εμπειρίας των εργαζομένων της, η εταιρεία μετέφερε τα διοικητικά γραφεία της Αττικής σε νεόδμητο κτίριο με μοντέρνο, φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τους χώρους εστίασης του προσωπικού στην Ξάνθη.

Για το 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε ήδη αύξηση 10% στο βασικό ημερομίσθιο των εργαζομένων στην κατώτατη μισθολογικά βαθμίδα – αύξηση μεγαλύτερη από τη νομικά προβλεπόμενη του 2%, με βάση την πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι για μία ακόμη χρονιά η Sunlight συνεχίζει να προσφέρει σε όλο το προσωπικό της ιδιωτικό πρόγραμμα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης – τόσο για τους εργαζόμενους/ες, όσο και για τα εξαρτώμενα μέλη τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.