Κωνσταντίνος-Αραβώσης

Στις 4-11-2019 συνεδρίασε η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή υπό την Προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Αραβώσης Κ. για πρώτη φορά προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσιμα θέματα που έχουν προκύψει στα πλαίσια ολοκλήρωσης του έργου των Δασικών Χαρτών στο σύνολο της Χώρας.

Οι Εκπρόσωποι της ΠΟΓΕΔΥ κατέθεσαν την πρόταση της Ομοσπονδίας που αφορά:

α. την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ιδιαίτερης κατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών στο Μάτι Αττικής.

β. την συμμόρφωση με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας για τις οικιστικές πυκνώσεις.

γ. την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των Δασικών Χαρτών από τις Αρμόδιες Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων με συγκεκριμένη πρόταση.

Επίσης ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ), που διοργάνωσε το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και είχε ως στόχο την εκπαίδευση μόνιμων και νεοπροσληφθέντων εποχικών (είχαν προσληφθεί με απόφαση του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με σκοπό την πρόληψη της εισόδου της ζωονόσου στη χώρα) Κτηνιάτρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των αρμοδίων υπηρεσιών των Περιφερειών Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτ. Μακεδονίας και Ηπείρου.

Στα πλαίσια των σεμιναρίων το οποίο περιελάμβανε και διαδραστικό εργαστήριο) έγινε, μεταξύ άλλων ενημέρωση των Κτηνιάτρων για το νόσημα, τη βιοσφάλεια στις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, τα συστήματα εκτροφής χοίρων, τη λήψη δειγμάτων από χοίρους για τη διάγνωση του νοσήματος ενώ ακολούθησε εισήγηση για το Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την καταπολέμηση του νοσήματος από τους Κτηνιάτρους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.