Γαλα ΑΓΣ

Τη νέα digital καμπάνια για το γάλα της «τρέχει» η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Με τον γενικότερο τίτλο «Σχολή στο γάλα» – όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται είναι μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι και στελέχη του ιδρύματος, τα οποία με χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να συμμετέχουν στην καμπάνια, η οποία έχει την αξία της, διότι ξαναδίνει στο γάλα την αξία που του ταιριάζει στην καθημερινή διατροφή των παιδιών.

Η ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι συνδεδεμένη με το γάλα. Ήταν η πρώτη, επίσης, που διέθεσε φρέσκο παστεριωμένο γάλα στην ελληνική αγορά το 1935. Πλέον, το γάλα της διατίθεται πλήρες και με χαμηλά λιπαρά, έχει διάρκειας ζωής επτά ημέρες και παράγεται από το κοπάδι αγελάδων φυλής Holstein-Friesian (αμερικανικού παραγωγικού τύπου).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

Οι πρώτες ύλες, που χρησιμοποιούνται στη διατροφή του κοπαδιού, όπως λένε από τη Σχολή, είναι 100% πιστοποιημένες ότι δεν είναι γενετικά τροποποιημένες. Είναι ιδιοπαραγόμενες, με τον αραβόσιτο να αποτελεί τη βασική τροφή των αγελάδων.

Στην καλλιέργεια  – η οποία πραγματοποιείται στην ΑΓΣ και στο Αγρόκτημα Καινοτομίας και Γεωργικής Παραγωγής Ζάννας – εφαρμόζονται μέθοδοι Γεωργίας Ακριβείας και το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας Agro 2.1-2.2.

Το γάλα των δύο καθημερινών αρμεγμάτων συλλέγεται και ψύχεται σε ειδική δεξαμενή στους 4 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να οδηγηθεί προς επεξεργασία στο γαλακτοκομείο.

Η επεξεργασία περιλαμβάνει παστερίωση για 15 δευτερόλεπτα στους 75 βαθμούς Κελσίου και κατόπιν ψύξη, ώστε να διατηρηθεί η φυσιολογική γεύση και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, απαλλάσσοντάς το ταυτόχρονα από τις τοξίνες και τους μικροοργανισμούς, που είναι βλαβεροί για την υγεία του ανθρώπου.

Μετά την παστερίωση, το γάλα εμφιαλώνεται και διατίθεται καθημερινά στην αγορά σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το άρμεγμα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.