w21-130501photo2

Της Πέγκυ Αντωνάκου (*)

Σήμερα, οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον της οικονομίας και, πολύ περισσότερο, για το μέλλον δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ξεκινά με μια βασική παραδοχή: ότι η τεχνολογία είναι και θα παραμείνει κεντρικός μοχλός της ανάπτυξης, καταλύτης για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να συμβούν ώστε να μπορούμε να μιλάμε για έναν κόσμο μεγαλύτερης ευημερίας και ισότητας, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Όπως είναι φυσικό, στη Google δίνουμε μεγάλη σημασία στο ρόλο που παίζει η ίδια η τεχνολογία προκειμένου να είναι βιώσιμο το μέλλον, τόσο για μας, όσο και για τις επόμενες γενιές. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα που είχαμε πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τη McKinsey, στο κοντινό μέλλον, πάνω από 90 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική θα χρειαστεί να έχουν εφοδιαστεί με ψηφιακές δεξιότητες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Γι’ αυτό και εμείς επενδύουμε απευθείας στους ανθρώπους και στο πώς θα αποκτήσουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δεξιότητες για να μη μείνουν πίσω.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια είναι σημαντικός παράγοντας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας που αποτελεί ένα άλμα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε σήμερα και σχεδιάζουμε το αύριο. Γι’ αυτό, μέσα από την πλατφόρμα Grow Greece with Google, η εταιρεία μας έχει δεσμευτεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της Ελλάδας, με έμφαση στην προετοιμασία των πολιτών της για το ψηφιακό μέλλον και για τις ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάσουν. Μέχρι σήμερα έχουμε στηρίξει χιλιάδες επιχειρήσεις και άτομα που αναζητούν εργασία, παρέχοντάς τους δωρεάν εκπαίδευση και εργαλεία για να αναπτυχθούν επαγγελματικά και προσωπικά, ενώ -με τον ίδιο στόχο- έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 200.000 Έλληνες σε ψηφιακές δεξιότητες.

Παράλληλα, στόχος της Google είναι να προσφέρει σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί, βιώσιμες επιλογές ζωής. Και βέβαια, βιωσιμότητα δεν νοείται αν δεν συμπεριλάβουμε σ’ αυτήν και τη στάση όλων μας απέναντι στην απειλή της κλιματικής κρίσης. Επενδύουμε σε βιώσιμες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν τις πόλεις να υπολογίζουν τις εκπομπές τους ενώ, μέχρι το 2022, θέλουμε τα προϊόντα μας να βοηθήσουν 1 δις. ανθρώπους να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Κλείνοντας, είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι στόχος της εταιρείας είναι, μέχρι το 2030, όλες οι λειτουργίες μας παγκόσμια, σε κάθε γραφείο, υποδομή και κέντρο της εταιρείας να τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

(*) Η Πέγκυ Αντωνάκου είναι Regional General Manager Southeast Europe, Google

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.