ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΕΣ

Θεσσαλονίκη, μεγάλη φτωχομάνα, που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά. Ναι, Θεσσαλονίκη των καρντάσηδων, της βυζαντινής αίγλης, λιμάνι τρανό. Θεσσαλονίκη των κινητοποιήσεων, αγροτομάνα πόλη. Θεσσαλονίκη του πολιτισμού, αρχόντισσα των Βαλκανίων. Θεσσαλονίκη του σινεμά και των μεγάλων εκθέσεων. Θεσσαλονίκη χορευταρού, με τα γλέντιά σου. Συντηρητική μάνα, αντιφατική γυναίκα, μοντέρνα κόρη. Θεσσαλονίκη, φιλενάδα,  που κερνάς τον καφέ σαν καλή οικοδέσποινα κι απολαμβάνεις την βόλτα στην πόλη και τούτες εδώ τις ομπρέλες. Θεσσαλονίκη του γούστου και του μεροκάματου. Θεσσαλονίκη καστροπολεμίτισσα. Θεσσαλονίκη της γεύσης είσαι φτιαγμένη για να αγαπιέσαι… Σαν μάνα, σαν ερωμένη, σαν φίλη. Έτσι, απλά, λείπει το μαγικό σου άγγιγμα σε όποιον σε γνωρίσει….

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.