ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ Α1

Στο φετινό 38ο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Ακτινιδίων (International Kiwi Organization) – IKO που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο, από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2019, τον ελληνικό κλάδο ακτινιδίου εκπροσώπησε η υπό διαμόρφωση, Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακτινιδίου.

Το ελληνικό ακτινίδιο είναι ένα από τα σημαντικότερα φρούτα, που παράγει η Ελλάδα και η δυναμική του στις εξαγωγές υπερβαίνει τις 50 χώρες.

Η εν λόγω οργάνωση, που είναι στα σκαριά λειτουργεί υπό την ομπρέλα και την υποστήριξη του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων, συμμετείχε με δύο μέλη, τον Συντονιστή της Ομάδας και Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒΕ κ. Χρήστο Κολιό και το Μέλος κ. Ζήση Μανώση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω άτυπη οργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι σημαντικότεροι παραγωγοί και τυποποιητές/διακινητές ακτινιδίου θα προχωρήσει σε τυπική σύσταση και αίτημα αναγνώρισης ως Εθνικής από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μόλις διαμορφωθεί το νέο εθνικό πλαίσιο για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.