showthumb__1_

Με πενταετή διάρκεια ισχύος των αδειών, καθώς και την κατάργηση της πρόβλεψης προκήρυξης που θα έδινε πάγκο στους παραγωγούς λαϊκών αγορών, ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης 2 Νοεμβρίου το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με την κριτική της αντιπολίτευσης να στέκεται στις αδυναμίες συμμόρφωσης των μικρών παραγωγών στο νέο πλαίσιο.

Oι αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαικές έγιναν έπειτα από προτάσεις που κατέθεσε ο βουλευτής λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος και συζητήσεις που είχαν προηγηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών.

Παρά τις αλλαγές, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της  αποκαλεί το ψηφισμένο σχέδιο νόμου  Νομοσχέδιο του αίσχους.

Στην επιθετική ανακοίνωση, η Γενική Συνομοσπονδία τονίζει πως ο Υπουργός δεν θα έπρεπε να είναι περήφανος για το γεγονός πως το νομοσχέδιο του δέχθηκε 6 τροποποιήσεις ώστε να καταφέρει να περαστεί από την Ολομέλεια αποκλειστικά και μόνο με ψήφους του κυβερνώντος κόμματος.

Η Γενική Συνομοσπονδία επίσης αναφέρει την αδυναμία εφαρμογής του νομοσχεδίου και ασκεί δριμεία κριτική στις κινήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες σύμφωνα με τους παραγωγούς αναμένεται να οδηγήσουν σε χάος στις λαϊκές αγορές από την αμέσως επόμενη μέρα.

Οι κατατεθείσες προτάσεις του Μάξιμου Χαρακόπουλου ήταν:

  1. Η διάρκεια ισχύος των αδειών και για τους παραγωγούς να είναι πενταετούς διάρκειας.
  2. Οι υφιστάμενες άδειες να μην τίθενται σε προκήρυξη, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο παραγωγοί χάνοντας θέσεις που χρόνια έχουν.
  3. Να μην είναι αναγκαία για την εκ νέου χορήγηση θέσης σε λαϊκές αγορές η πώληση τουλάχιστον του 50% της παραγωγής που θα προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ΟΣΔΕ, όταν η φυτική παραγωγή επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες.

Παράλληλα, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ επισήμανε με την σειρά του την έλλειψη εξοικείωσης ηλικιωμένων παραγωγών με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, μιλώντας για την χρήση της πλατφόρμας e-Καταναλωτής, προτείνοντας την πιλοτική εφαρμογή της μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου τα πλεονεκτήματα της χρήσης της θα είναι εμφανή, καθώς θα υπάρχουν περισσότερες από μία λαϊκές αγορές ανά μέρα, κάτι που στην επαρχία δεν ισχύει, οπότε και τα θετικά της πλατφόρμας υστερούν σε σχέση με τις δυσκολίες που επιφέρει η εφαρμογή της στους παραγωγούς.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη διευκρινήσεων από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με τον φορέα διαχείρισης των λαικών αγορών στην επαρχία, προτείνοντας την δημοτική διαχείρισής τους.

Οι προτάσεις Χαρακόπουλου έγιναν δεκτές από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σκληρή κριτική με ερώτημα για τις δυνατότητες του ΟΣΔΕ

Παρά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, η αντιπολίτευση, δια στόματος του πρώην ΥπΑΑΤ Βαγγέλη Αποστόλου, άσκησε δριμεία κριτική στο ψηφισμένο πλέον νομοσχέδιο, τονίζοντας την αδυναμία συμμόρφωση της πλειοψήφιας των παραγωγών στο νέο θεσμικό πλαίσιο και χαρακτηρίζοντας «ανώφελη» την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

Στην ομιλία του χαρακτήρισε «ανώφελη» την κυβερνητική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που κατά τον ίδιο στόχο έχει την αποδυνάμωση ενός ιστορικού θεσμού με ιστορία από το 1929 και την είσοδο ιδιωτών στο χώρο.

Συνεχίζοντας, ο Βαγγέλης Αποστόλου έδωσε έμφαση στην αδυναμία του μικρού παραγωγού να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του νέου προς ψήφιση θεσμικού πλαισίου κάνοντας μία δυσοίωνη πρόβλεψη για αποβολή πολλών μικροπωλητών από τις λαϊκές αγορές μετά την διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου.

Κλείνοντας, ο πρώην Υπουργός έθεσε το ερώτημα της λειτουργίας του ΟΣΔΕ, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα μπορούσε κάλλιστα να τεκμηριώνει και άλλες παραμέτρους γύρω από την αγροτική δραστηριότητα, πέρα από το να αποτελεί το μέσο υπολογισμού και καταβολής των κοινοτικών χρηματικών ενισχύσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας:

«Το νομοσχέδιο του αίσχους για τις λαϊκές αγορές έγινε πλέον Νόμος του Κράτους.

Περήφανος υπουργός ο κ.Άδωνης Γεωργιάδης για το έργο του. Περήφανος που το 6ο (!!!) σχέδιο του νόμου του κατάφερε να ψηφιστεί στη Βουλή με τις ψήφους μόνο του κόμματος του

Μένει μόνο να δούμε εάν και αύριο θα είναι το ίδιο περήφανος όταν στην πράξη αποδειχθεί ότι καμία από τις αποκαλούμενες ρυθμίσεις του δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει

Απόδειξη τρανή, η προς κάθε κατεύθυνση προσπάθεια του να πείσει, ότι τώρα πρέπει να…. συμπράξει και άλλο υπουργείο και άλλος υπουργός για να ρυθμιστούν τα θέματα λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Και όλα αυτά λίγες μόνον ώρες μετά την ψήφιση του Νόμου για τον οποίο ο κ.Υπουργός δηλώνει περήφανος

Περήφανος που διαλύει έναν θεσμό 93 ετών

Περήφανος που αλλοιώνει τον πυρήνα των λαϊκών αγορών, που δεν είναι άλλος από το να μπορεί ο καταναλωτής – για τον οποίο τόσο κόπτεται – να βρίσκει φθηνά και ποιοτικά πράγματα

Περήφανος που δημιουργεί στην Ελλάδα μία ακόμα τάξη ακόμα πιο φτωχών

Περήφανος για όλα αυτά και για άλλα τόσα

Ταπεινά συμβουλεύουμε τον κ.Υπουργό να μην ψάχνει να βρει άλλοθι για το έγκλημα που έχει ο ίδιος διαπράξει σε άλλους υπουργούς και άλλα υπουργεία

Ο νόμος φέρει τη δική του υπογραφή και αυτός είναι ο ένας και μόνος υπεύθυνος για το απόλυτο χάος που από αύριο κιόλας θα επικρατεί στις λαϊκές αγορές. Όσες από αυτές θα συνεχίσουν να υπάρχουν….»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου:

«Είναι προς τιμήν του παριστάμενου υπουργού Ανάπτυξης, του κ. Γεωργιάδη, ότι δεν διεκδικεί το αλάθητο, αλλά αντιθέτως, ήδη από τις πρώτες συνεδριάσεις στην αρμόδια Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτές σειρά αλλαγών που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο.  

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ομιλία του επισήμανε ότι «εύλογα, μετά από σχεδόν έναν αιώνα ζωής, ο θεσμός των λαϊκών αγορών χρειάζεται εκσυγχρονισμό και εναρμόνιση με τις ανάγκες των καιρών, με βασικό στόχο την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη καταναλωτή.

Συμμετέχοντας, κύριε Πρόεδρε, ενεργά στη συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μετά από συνεργασία που είχα με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, τους κυρίους Απόστολο Τσακανίκα και Βασίλη Λιγούδη και τον Πρόεδρο των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Λάρισας τον κ. Δημήτρη Πούρικα, θέλω να χαιρετίσω την εποικοδομητική διαδικασία νομοθέτησης. Μια διαδικασία που εγκαινίασε ο εισηγητής της πλειοψηφίας, ο συνάδελφος ο κ. Στράτος Σιμόπουλος και στην οποία επιχείρησα και εγώ να συμβάλω καταθέτοντας δημιουργικές προτάσεις, όπως και αρκετοί συνάδελφοι της συμπολίτευσης. Στόχος δεν είναι άλλος από το να γίνει πιο λειτουργικός ο νόμος για το υπαίθριο εμπόριο.

  • Είχαμε ζητήσει -και έγινε αποδεκτό- η διάρκεια ισχύος των αδειών και για τους παραγωγούς να είναι πενταετούς διάρκειας, όπως και για τους επαγγελματίες.
  • Είχαμε ζητήσει -και έγινε αποδεκτό- οι υφιστάμενες άδειες να μην τίθενται σε προκήρυξη, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο παραγωγοί χάνοντας θέσεις που χρόνια έχουν.
  • Είχαμε ζητήσει -και έγινε αποδεκτό- να μην είναι αναγκαία για την εκ νέου χορήγηση θέσης σε λαϊκές αγορές η πώληση τουλάχιστον του 50% της παραγωγής που θα προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ΟΣΔΕ, όταν η φυτική παραγωγή επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Οι ποσότητες των προϊόντων που θα πωλούνται θα δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του παραγωγού.

Δυσκολίες ενημέρωσης της e-Καταναλωτής

Κύριε Υπουργέ, συνεχίζοντας αυτή τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων που αποτελεί -θα έλεγα- και έναν οδοδείκτη καλής νομοθέτησης, μαζί με την ικανοποίηση των εκπροσώπων των παραγωγών της Θεσσαλίας για τις αλλαγές που υπήρξαν, θα ήθελα να προσθέσω ορισμένες παρατηρήσεις με στόχο επιμέρους ρυθμίσεις να γίνουν πιο ρεαλιστικές και ταυτόχρονα εφαρμόσιμες στην επαρχία.

Επιχειρηματολόγησα και στην Επιτροπή Παραγωγής για τις δυσκολίες ενημέρωσης της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή από ηλικιωμένους παραγωγούς που δεν έχουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. Επιπλέον, η ενημέρωση αυτή στις επαρχιακές πόλεις, όπου την ίδια ημέρα δεν υπάρχει άλλη λαϊκή αγορά, δεν προσφέρει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα σύγκρισης τιμών. Επομένως, αν έχει κάποια χρησιμότητα για τον καταναλωτή η αποστολή στοιχείων για την τιμή εκκίνησης και τη διαθέσιμη ποσότητα ανά προϊόν, αυτή είναι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, όπου την ίδια ημέρα γίνονται περισσότερες της μίας λαϊκές αγορές. Εάν επιμένετε σε αυτό, τουλάχιστον ας αρχίσει πιλοτικά στην Πρωτεύουσα και τη Συμπρωτεύουσα, με την κατάλληλη προετοιμασία και ενημέρωση των παραγωγών και των επαγγελματιών λαϊκών αγορών.

Ασφάλεια καταναλωτών

Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις, σχετικά με το ποιος θα είναι ο φορέας που θα διαχειρίζεται τις λαϊκές αγορές στην επαρχία, όπου αυτόν τον ρόλο προτείνεται να τον αναλάβουν οι δήμοι. Θα σας καλούσα, επίσης, να δείτε τη δυνατότητα της ελεύθερης προσέλευσης των παραγωγών σε γειτονικές λαϊκές, εάν υπάρχει προσωρινή θέση μέχρις ότου αυτή προκηρυχθεί. Τέλος, όπως υπογράμμισα και στην Επιτροπή, τα πρόστιμα θα πρέπει να επανεξεταστούν στο πλαίσιο της ισονομίας με το στεγασμένο εμπόριο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν εξοντωτικό χαρακτήρα.

Κύριε Πρόεδρε, η αξία των λαϊκών αγορών αναδεικνύεται έτι περαιτέρω σε περιόδους αναταραχών στις παγκόσμιες αγορές, όπως αυτή που διερχόμαστε λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους που επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Πιστεύοντας, λοιπόν, στη χρησιμότητα του θεσμού των λαϊκών αγορών, οφείλουμε να τον εκσυγχρονίσουμε με στόχο τη διαφάνεια των συναλλαγών και την ασφάλεια των καταναλωτών. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης».

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεκτές οι προτάσεις Χαρακόπουλου

Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του εχθές στην Βουλή εξήρε τη δημιουργική συμβολή του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην επεξεργασία του νομοσχεδίου. Χαρακτηριστικά  ανέφερε ότι «ο κ. Χαρακόπουλος έκανε πάρα πολλές παρατηρήσεις μέσα στην Επιτροπή οι οποίες έγιναν δεκτές και όλοι γενικώς οι συνάδελφοι στη Βουλή έχουν πραγματικά ακουστεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Άρα, το να κατηγορείται η παρούσα πολιτική ηγεσία ότι δεν άλλαξε το νομοσχέδιο και ότι είναι, ας πούμε, προσηλωμένη, αυτό είναι απαράδεκτο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου:

«Για την ιστορία μια αναφορά στις Λαϊκές Αγορές.

Θεσμοθετήθηκαν με Προεδρικό Διάταγμα του Παύλου Κουντουριώτη, στα τέλη του Γενάρη του 1929, ένα διάταγμα που καθόριζε ακόμη και τις ημέρες και τους χώρους που θα πραγματοποιούνταν στις γειτονιές των Αθηνών.

Η επιτυχία τους ήταν τέτοια που οδήγησε στην ανάγκη καλύτερης οργάνωσης του θεσμού, προστασίας, φύλαξης και καθαριότητας του χώρου λειτουργίας τους, οπότε ιδρύεται, το 1932 το «Ταμείον Λαϊκών Αγορών».

Εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλη τη χώρα, παρότι κατά καιρούς, συζητήθηκε η κατάργησή τους, κυρίως από εκείνους που πλήττονταν από τη λειτουργία τους.

Και πέτυχαν γιατί οι καταναλωτές απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές, καλύτερη ποιότητα και κυρίως αναπτύσσουν τις απαραίτητες κοινωνικές σχέσεις που οικοδομούν την εμπιστοσύνη μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

Ειδικά το χαρακτήρα αυτό τον κρατούν μέχρι σήμερα οι κυριακάτικες αγορές στις μικρές πόλεις της επαρχίας παρά τις όποιες μεταβολές που διαχρονικά παρατηρήθηκαν, γιατί σ’ αυτές τις Λαϊκές, προστέθηκαν κι άλλοι πωλητές, κάτοικοι της περιοχής, προσφέροντας αγαθά που παράγονταν στην ευρύτερη περιοχή και κάλυπταν άλλες ανάγκες των κατοίκων, καθώς και των παραγωγών.

Kύριε Υπουργέ φοβόμαστε ότι η νομοθετική σας πρωτοβουλία υπονομεύει την απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές, στις δικές τους αγορές. Αυτό ενδιαφέρει εμάς πρωτίστως.

Είναι δυνατόν να βάζετε προϋποθέσεις και όρους και μάλιστα με διαδικασίες μορίων και διαγωνισμών στη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων, που όλη τους η ζωή κινείται μεταξύ χωραφιού και λαϊκών αγορών;

Επιχειρείτε μια τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, με μια ανώφελη ουσιαστικά νομοθετική πρωτοβουλία, που δεν αναδεικνύει τι ακριβώς θα φέρετε, αφού όλα, για άλλη μια φορά, παραπέμπονται σε Υπουργικές Αποφάσεις ή και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Τίθεται λοιπόν εύλογα το ερώτημα, γιατί ψηφίζεται νέος νόμος; Μην επιχειρείτε να τις συγκρίνετε με άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, γιατί η τωρινή σας παρέμβασή μπορούσε να αποτελέσει μια απλή τροπολογία.

Η στόχευση είναι το ζητούμενο για σας, που δεν είναι άλλη από την είσοδο του ιδιωτικού τομέα στο χώρο.

Οι λαϊκές αγορές άλλο πράγμα χρειάζονται αυτή την ώρα, που το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει εισβάλει σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ένα σοβαρό μοντέλο διαχείρισης.

Δυστυχώς νομίζω ότι αυτό που εισάγεται με το άρθρο 56, το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Ανοικτή Αγορά» περιέχει πολύ περιττή γραφειοκρατία.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι το επαναλαμβάνω και πάλι, οι Λαϊκές Αγορές ανήκουν στους παραγωγούς, στους μικρούς επαγγελματίες και στους καταναλωτές και θεσμοθετήθηκαν για να υπηρετήσουν ένα σκοπό, να μπορούν οι κάτοικοι των περιοχών που λειτουργούν, να προμηθεύονται από τους συμπατριώτες τους αγρότες -παραγωγούς, τα προϊόντα τους.

Πρόκειται για βραχύβιες αλυσίδες εφοδιασμού στην πράξη. Όμως το νομοσχέδιο δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται αυτό και ενισχύει, με το άρθρο 15 την εντοπιότητα μόνο με 5 μόρια.

Κύριε Υπουργέ μόνο αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου δεν είναι το νομοσχέδιό σας.

Δεν γνωρίζετε ότι οι Διευθύνσεις Λαϊκών Αγορών στην Περιφέρεια δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον έλεγχο του συστήματος που καθορίζεται με το παρόν νομοσχέδιο;

Γιατί δεν προβλέπετε την ίδρυση νομικών προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες για την εύρυθμη λειτουργία τους;

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι στην πράξη δεν θα υπάρχει κάποιος να εφαρμόσει όσα προβλέπονται.

Θεσπίζετε την αποστολή στοιχείων κάθε πρωϊ σε συγκεκριμένη πλατφόρμα .Δεν αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατο για τους μικρούς παραγωγούς, που πωλούν τα προϊόντα τους κυρίως στις λαϊκές αγορές της επαρχίας να συμμορφωθούν με όλες τις απαιτήσεις που εισάγετε;

Δεν γνωρίζετε ότι αυτοί οι παραγωγοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παραγωγής κηπευτικών και φρούτων της χώρας, ένας κλάδος που πρωταγωνιστεί στις εξαγωγικές μας επιδόσεις;

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Με τον πρώτο έλεγχο οι περισσότεροι θα αποβληθούν από τις αγορές.

Δεν βλέπετε ότι η διαδικασία επιβολής κυρώσεων είναι άδικη και άνιση, γιατί δεν έχει καμία κλιμάκωση, με αποτέλεσμα, ανεξάρτητα με το μέγεθος της παράβασης, τον παραγωγό και τον έμπορο, να επιβάλλεται άμεσα η ποινή της αφαίρεσης της θέσης από την λαϊκή αγορά;

Και κλείνω την παρέμβασή μου με μια ακόμη επισήμανση.

Πότε επιτέλους το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των ενισχύσεων, το ΟΣΔΕ θα γίνει το εργαλείο που θα απαντά σε όλα τα ζητήματα, από την τεκμηρίωση της απασχόλησης μέχρι τον έλεγχο της παραγωγής, που έχουν σχέση με την αγροτική δραστηριότητα .

Δεν αποτελεί μόνο μέσο υπολογισμού και καταβολής των κοινοτικών χρηματικών ενισχύσεων στους παραγωγούς, αλλά και μπορεί να τεκμηριώνει κι άλλες παραμέτρους».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.