w25-17072825750088

Ριζικά άλλαξε όψη, η ιστορική αγορά της Αθήνας, η Βαρβάκειος, με τα έργα αναβάθμισης της, που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων.

Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν με μεταλλικούς για λόγους στατικότητας οι ξύλινοι σκελετοί των στεγάστρων και η υπάρχουσα επικάλυψη τους στους υπαίθριους χώρους πώλησης, κατά μήκος των πεζόδρομων Αριστογείτονος και Αρμοδίου Η επικάλυψη, έγινε με ειδικά πολυκαρβονικά φύλλα τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο. Ακόμη, τοποθετήθηκαν τέντες με βραχίονες αλουμινίου και αδιάβροχο πανί, ενώ τοποθετήθηκαν στα στέγαστρα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, σε δύο παράλληλες φωτεινές γραμμές. Επίσης, η μόνωση των μικρών κήπων αποκαταστάθηκε με συνθετικές μεμβράνες, ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της εισροής υδάτων στα καταστήματα. Θεαματική, όμως, είναι και η αλλαγή στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, με την τεχνική ομάδα του δήμου να πραγματοποιεί ολική ανακαίνιση τους. Τα συνεργεία απομάκρυναν τις υγρασίες που έθεταν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές, τοποθέτησαν νέα κεραμικά πλακάκια και αντικατέστησαν τις ψευδοροφές.

Ακόμη, τα συνεργεία προχώρησαν σε βελτιώσεις των δαπέδων με εξειδικευμένα υλικά, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τους χώρους υγιεινής, τοποθέτησαν ανοξείδωτους υγειονομικού τύπου νιπτήρες και ανακατασκεύασαν πλήρως τους ψυκτικούς θαλάμους, αντικαθιστώντας τα παλιά, μη λειτουργικά -σε αρκετές περιπτώσεις- μοτέρ τους. Το έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε σε διάστημα επτά μηνών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών οι καταστηματάρχες δεν σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους, καθώς μεταφέρθηκαν σε προσωρινές εγκαταστάσεις που χωροθετήθηκαν στο άνω τμήμα της αγοράς επί της οδού Αθηνάς. «Η Βαρβάκειος γυρίζει σελίδα και είναι έτοιμη να γράψει τη σύγχρονη ιστορία της» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το έργο έγινε πραγματικότητα σε χρόνο ρεκόρ, επιτρέποντας στους Αθηναίους να επισκέπτονται μια σύγχρονη Λαχαναγορά. Μια αγορά όπως αξίζει στους δημότες μας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των οπωροπωλών Βαρβακείου, Κώστας Βασιλόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ανάπλαση της Βαρβακείου ήταν ένα έργο που έπρεπε να γίνει αλλά κανείς δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να το βάλει μπρος. Ευτυχώς, ο δήμαρχος έχοντας τα αυτιά του ανοιχτά, έφτιαξε αυτό το κομψοτέχνημα για τα δεδομένα της αγοράς. Θα δημιουργήσει άλλο αέρα, θα δώσει άλλη αισθητική, θα δώσει άλλη βαρύτητα και στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στον ανταγωνισμό».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.