Σταφύλια Ε.Ε.

Με αυξημένη ζήτηση στις διεθνείς καταναλωτικές αγορές, ενώ ολοκληρώνεται η συγκομιδή τους, συνεχίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά στο εν λόγω δελτίο αναφέρονται τα εξής: «Συνεχίστηκε με αυξανόμενους ρυθμούς η συγκομιδή, ευρισκόμενη στο τέλος της, και η εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, με αύξηση της ζήτησης στις καταναλωτικές αγορές, με τις τιμές στα ίδια επίπεδα με της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Επίσης, συνεχίσθηκε η εξαγωγή υπερπρώιμων και  πρώιμων ποικιλιών ακτινιδίων. Οι μέχρι σήμερα (1/9-10/10) διακινηθείσες ποσότητες ακτινιδίων ανέρχονται σε 9.663 τόνους έναντι 5.523 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 5 – 11/10/2019, είναι οι εξής: Επιτραπέζια σταφύλια 53.301 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 59.299 τόνων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.