Βαμβακοπαραγωγός

Μια μικρή αγορά φαίνεται να έχει ανοίξει από τον καιρό της έναρξης του ελέγχου κεφαλαίων στο ελληνικό ένδυμα, όταν οι εγχώριες εταιρίες, δεν είχαν πίστωση, για ν΄ αγοράσουν ξένο εμπόρευμα. Το ελληνικό μετάξι έχει ζήτηση από τη γαλλική αγορά ενώ κι οι Κινέζοι θέλουν να προχωρήσει ο εμπορικός δρόμος του μεταξιού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, στα μέσα Αυγούστου είχε ήδη μία συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), Βασίλειο Μασσέλο και τον γενικό διευθυντή, Θεόφιλο Ασλανίδη. Η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων ξεπέρασε το 2018 τα 670,1 εκ. ευρώ, με το ελληνικό πλεκτό να καταγράφει ιδιαίτερη ανοδική πορεία, σε αξία 384 εκ. ευρώ και τη συνολική αξία του κλάδου της ένδυσης ν΄ ανέρχεται σε εξαγωγές  1,45 δις ευρώ.

Καλό είναι στο υπουργείο Ανάπτυξης να συζητήσουν τι θα γίνει με το branding, βάζοντας και τους Έλληνες μόδιστρους στο παιχνίδι, για να σταματήσει η κατηφόρα στο ελληνικό βαμβάκι, το οποίο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Όσο κι αν ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες μονίμως προσπαθούν να το λοιδορούν…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.