Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου Χριστίνα Σακελλαρίδη

Στη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.), σκοπεύει να θέσει άμεσα προς συζήτηση, η Αντιπρόεδρος του Οργάνου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, το πρόβλημα, που έχει προκύψει από την επιβολή πρόσθετων δασμών των Η.Π.Α. σε μια σειρά ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Σκοπός είναι η δρομολόγηση ενεργειών, όπως είπε,  που θα εξασφαλίζουν την προστασία του συνόλου των εξαγόμενων ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων, όπως το ροδάκινο και αχλάδι κομπόστα, κατεψυγμένα κεράσια κ.ά., που συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο ευρωπαϊκών προϊόντων, που εξέδωσε το Υπουργείο Εμπορίου των Η.Π.Α..

Η κ. Ασημακοπούλου προκάλεσε σειρά επαφών  με εκπροσώπους θεσμικών και μη,  φορέων των εμπλεκόμενων κλάδων που πλήττονται οικονομικά από την αύξηση των δασμών, προκειμένου να καταγράψει τα νέα αρνητικά οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται τόσο στους παραγωγούς όσο και στις συναφείς βιομηχανικές δραστηριότητες, που αφορούν στο εξαγωγικό ελληνικό εμπόριο των συγκεκριμένων αγροδιατροφικών προϊόντων.

Επιπρόσθετα συναντήθηκε και με την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη όπου συζήτησαν εκτενώς για το θέμα. Η κ. Ασημακοπούλου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ζήτημα , το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων της, ενώπιον της Διεθνούς Επιτροπής αλλά και την  προώθησή του στα αρμόδια όργανα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.) , για να διορθωθεί, όπως είπε, “η αδικία, που τελείται”.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.