w11-12193629299190916996419503966043574074843996258479n

Η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε έξυπνη πόλη, με τη χρησιμοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες το πρωί, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο.

Παρόντες στο δημαρχιακό μέγαρο ήταν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και ο νέος γενικός γραμματέας του δήμου Νίκος Λιακόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως «είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση του δημάρχου σε σχέση με το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων και το πώς θα υλοποιηθεί στον δήμο της Θεσσαλονίκης, πώς θα μετατραπεί σε μία έξυπνη πόλη χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες», προσθέτοντας πως το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο του δήμου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό με 10 εκατ. Ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης είπε πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και νέα προγράμματα, μεταξύ των οποίων η αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση όλων το ΚΕΠ της χώρας. «Η Θεσσαλονίκη θα λάβει σημαντική χρηματοδότηση. Το υπουργείο έχει την αυτοδιοίκηση στον πυρήνα του. Οι υπηρεσίες του κράτους αλλάζουν και πρέπει να γίνουν πολιτοκεντρικές. Να βάλουν τον πολίτη στο επίκεντρο της διαδικασίας και της εξίσωσης. Αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό και οι δήμοι είναι στην πρώτη γραμμή».

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό και τον υφυπουργό, ο κ. Ζέρβας είπε πως «βαδίζουμε χέρι χέρι και οι επιτυχίες που ήρθαν μέχρι στιγμής ήταν πολύ σημαντικές, σε δύσκολη περίοδο. Θυμίζω ότι έναν χρόνο πριν, ο δήμος δέχτηκε κυβερνοεπίθεση, που σύντομα αποκαταστάθηκε χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές ζημίες».

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ακόμη πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ωριμάσει ένα μεγάλο πακέτο έργων, προϋπολογισμού άνω των 20 εκατ. ευρώ που έχουν τη βάση τους στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το Αντώνης Τρίτσης και το ΕΣΠΑ. Πέρα από τις υποδομές που θα ξεκινήσουν άμεσα, θα προχωρήσουμε σε προσωποποιημένες υπηρεσίες απέναντι στον πολίτη. Αυτός είναι ο στόχος μας, η ποιότητα, η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα και η μικρότερη δυνατή επισκεψιμότητα στις υπηρεσίες του δήμου».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως «η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα και ψηφιακά. Στόχος είναι, στο ψηφιακό μέλλον που ανοίγεται μπροστά, η πόλη να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, με στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να βοηθηθεί τόσο όσον αφορά την καθημερινή της λειτουργία όσο και την ανάπτυξή της».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.