ΦΑΓΗΤΟ

Συνέδριο για την τις  Αλλεργίες Τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Δεκεμβρίου 2019 στο Παρίσι της Γαλλίας.

Το γεγονός αυτό αφενός μπορεί να δημιουργήσει μία αναστρέψιμες αντιδράσεις, καθώς υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, για τα οποία έχουν καταγραφεί αντιδράσεις υπό  φυσιολογικές συνθήκες,  δηλαδή χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα το τρόφιμο,αλλά υποβόσκει πάθηση, αφετέρου γιατί κάποιο τρόφιμο μπορεί να έχει αλλοιωθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επιπλέον, λόγω τη διαρκών αλλαγών στον τομέα τροφίμων, δημιουργούνται νέες ανάγκες για διατροφική ασφάλεια.

Το συνέδριο υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργίας και Κλινικής Ανοσολογίας ( EAACI ), η οποία είναι μια ένωση κλινικών ιατρών, ερευνητών και  επαγγελματιών υγείας, αφιερωμένων στη βελτίωση της υγείας των ατόμων που πάσχουν από αλλεργικές παθήσεις. Με περισσότερα από 11.000 μέλη από 124 χώρες και πάνω από 50 Εθνικές Αλλεργικές Εταιρείες, η EAACI είναι ο βασικός πυλώνας της Ευρώπης για όλες τις πτυχές της αλλεργίας.

Η τροφική αλλεργία περιλαμβάνει τόσο την IgE όσο και τη μη προκαλούμενη από IgE αλλεργία είναι κοινή και μια αυξανόμενη ασθένεια. Επηρεάζει τα παιδιά και τους ενήλικες και όχι μόνο οδηγεί σε σημαντική μείωση της ποιότητας ζωής, αλλά μπορεί να προκαλέσει και απειλητικές για τη ζωή συστηματικές αλλεργικές αντιδράσεις.

Η αποφυγή της πρόκλησης παραγόντων παραμένει ο βασικός πυλώνας της θεραπείας, αν και μερικές φορές είναι δύσκολο να επιτευχθεί στην καθημερινή ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες:  info@eaaci.org, www.eaaci.org

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.