ΚΡΙ ΚΡΙ 1

Η αλλαγή των άρθρων για την εργατική νομοθεσία συγκέντρωσε τα πυρά του ΚΚΕ στην Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου της Βουλή για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Πρόκειται για ρυθμίσεις, οι οποίες ουσιαστικά εξαιρούν ορισμένους κλάδους από τις συλλογικές συμβάσεις (άρθρο 53) εφόσον ορισμένες εταιρίες είναι στα πρόθυρα της καταστροφής, προκειμένου να σωθεί η επιχείρηση. Εισάγει δηλαδή ρυθμίσεις, ώστε αν μία εταιρία κινδυνεύει με λουκέτο, να μπορεί ο ιδιοκτήτης να πιέσει προς τα κάτω τους μισθούς, εξαιρώντας τις ουσιαστικά από το συλλογικό θεσμικό πλαίσιο.

Το άρθρο 54, με το Μητρώο Συνδικαλιστικών  Οργανώσεων Εργαζομένων ήταν η αφορμή για να υπάρξουν νέες αντιδράσεις. Έντονες αντιδράσεις για το άρθρο 55, ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, σε  ό, τι αφορά στη δυνατότητα των ανθρώπων, για απεργιακές κινητοποιήσεις, στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Το ΚΚΕ δια του εισηγητή Χρήστου Κατσώτη “στόλισε” τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι θέλει να επαναφέρει ρυθμίσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να φακελώνονται οι συνδικαλιστές κι επί της ουσίας καταργείται κάθε εργασιακό δικαίωμα. Ο υπουργός υπερασπίστηκε τη ρύθμιση μιλώντας για την Ελλάδα του αύριο και για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό υποστηρίζοντας πως δεν θέλει να επαναληφθούν φαινόμενα, όπως αυτά με τη ΓΣΕΕ στη Ρόδο.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.