Θεσσαλονικη Λευκος Πυργος 1

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τόνισε ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο για τους σιδηροδρόμους, που έφερε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, αλλά στο τέλος κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, δια των εκπροσώπων τους, τσακώθηκαν από τις ράγες, μέχρι τη λειτουργία του σιδηροδρόμου στην Ολομέλεια της Βουλής κι η κουβέντα έφτασε ως τους… Μακεδονομάχους. Το νομοσχέδιο αναμένεται ν΄ αλλάξει το χάρτη της εμπορευματικής κίνησης, με φιλικό μέσο προς το περιβάλλον.

Της Άννας Στεργίου

Αφορμή στάθηκαν τα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη κι οι καθυστερήσεις κι έτσι ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτο Σιμόπουλο και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο,.

Μετά το πινγκ πονγκ, αφού δεν προβλεπόταν ξανά ομιλία,  ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκλεισε το μικρόφωνο στον κ.Σιμόπουλο και συνέχισε ο Κρίτων – Ηλίας Αρσένης από το ΜέΡΑ 25, ο οποίος αναφέρθηκε κι αυτός στο θέμα των αρχαίων και της Θεσσαλονίκης, ώσπου πήρε τον λόγο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και ξανάπιασε τους “Μακεδονομάχους”.

Για “εικονική πραγματικότητα παντού” του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και αναφέρθηκε στην επένδυση της COSCO στην Ελλάδα. “Πήγατε να παγώσετε μία επένδυση πάνω από 1 δις με την COSCO”, τόνισε αναφερόμενος σε συναδέλφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό, τι αφορά στα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη είπε ότι όντως προχώρησε  από κάποιο σημείο κι έπειτα με πολύ γρήγορα βήματα επί Σπίρτζη,  διότι έληξε η διαιτησία. “Δεν κάνατε κάτι το φοβερό”, είπε ο Κ. Καραμανλής κι έκανε λόγο για “αποθέωση του λαϊκισμού”.

Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει πως ο σταθμός της Βενιζέλου δεν έχει ούτε μία μελέτη και θα ήταν έτοιμος το 2025.  Εξήγησε πως το έργο για το μετρό δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς διότι υπάρχει και τεχνικός κίνδυνος αλλά και κίνδυνος να γυρίσουν τα κονδύλια της ΕΕ πίσω. Μάλιστα υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής το έργο έχει κοστίσει παραπάνω από το Μουσείο της Ακρόπολης. “Είδαμε να εγκαινιάζετε σταθμό με μουσαμάδες και βαγόνια… Υπάρχει ένα όριο στην πολιτική εξαπάτησης των ψηφοφόρων…”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Κώστας Καραμανλής εξήγησε πως ορισμένα έργα, που δεν έχουν προχωρήσει, είναι γιατί δεν χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι από το 2015 μέχρι σήμερα από την Κοινότητα προβλέπεται μελέτη κόστους – οφέλους από ανεξάρτητο φορέα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.