Κάνναβη φαρμακευτικη

Φαρμακευτική κάνναβη, τουριστικές επενδύσεις, ψήφος στους ομογενείς και ελληνική γλώσσα ήταν μεταξύ άλλων τα ζητήματα που έθεσε η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία Αυστραλών και ομογενών, στην ελληνική κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

Της Άννας Στεργίου

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνάντησης  με επικεφαλής τον Κ. Άντριους επισημάνθηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Θανάση Μπούρα η σημασία, που δίνει η Ελλάδα στο τρόφιμο, όπως η φέτα, το ελαιόλαδο κι η ελιά. Υπενθυμίζουμε πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για τις εμπορικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αυστραλίας. Βασίλης Παπαστεργιάδης, από την ομογένεια της Αυστραλίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέματα επενδύσεων θέτει  προς τον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, εκ των ομογενών, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, για μία μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ιθάκη και για επένδυση στον φαρμακευτικό τομέα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της κάνναβης.

Οι ομογενείς ενδιαφέρονται και για την ψήφο αλλά και για το θέμα της ελληνικής γλώσσας, καθώς υπάρχουν προβλήματα και με την τρίτη γενιά ενώ υπάρχουν πια και οι Έλληνες μετανάστες της κρίσης. Για τον σκοπό αυτό δόθηκαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση χρήματα, για έδρα ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, που θεωρείται από τα καλύτερα πανεπιστήμια.

Η τουριστική επένδυση, που φαίνεται να είναι στα σκαριά, φαίνεται ν΄αφορά στο νησί της Ιθάκης καθώς το ενδιαφέρον των ομογενών είναι μεγάλο, για το νησί του Οδυσσέα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.