w13-10433720220513

Για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος συνελήφθησαν πατέρας και γιος, διότι αποπειράθηκαν να αδειάσουν βιομηχανικά απόβλητα σε φρεάτιο ανενεργού αγωγού ακαθάρτων του δήμου Θέρμης.

Οδηγώντας βυτίο, ο 34χρονος προσέγγισε το φρεάτιο, την ώρα που ο 61 ετών πατέρας του επόπτευε το σημείο για να μην γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις τους από περιοίκους. Επενέβησαν όμως αστυνομικοί του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τους συνέλαβαν προτού αδειάσουν το φορτίο με τα υγρά απόβλητα.

Με τη συνδρομή επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος ελήφθη δείγμα από το φορτίο του βυτίου για την περαιτέρω εργαστηριακή του ανάλυση, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, είχαν προηγηθεί καταγγελίες για απορρίψεις υγρών αποβλήτων σε αγωγούς της περιοχής και στο πλαίσιο αυτό ακολούθησε στοχευμένη έρευνα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.