w15-185117ROME

Η συνάντηση που διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή στην Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός, με τη συμμετοχή του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, του Πορτογάλου Αντόνιο Κόστα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης, θα είναι αφιερωμένη στο θέμα της ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για μια ανώτατη τιμή της ενέργειας, για την αύξηση των αποθεμάτων και για «ενιαία αγορά» ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από μέρους όλων των χωρών της Ένωσης, με στόχο να μειωθούν οι σχετικές τιμές.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης πρόκειται για μια φυσική συνέχεια των όσων συζητήθηκαν στην άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των Βερσαλλιών, την περασμένη εβδομάδα, ενόψει και τις επόμενης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαρτίου. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται και συνέχεια των όσων είχαν συζητηθεί και του πνεύματος που είχε χαρακτηρίσει την Σύνοδο Κορυφής EU MED 9, η οποία διεξήχθη στην Αθήνα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.