kikilias

Η αιχμή του δόρατος της περιφερειακής ανάπτυξης είναι η τουριστική δραστηριότητα σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από το βήμα του συνεδρίου για την περιφερειακή ανάπτυξη  που λαμβάνει χώρα στην Πάτρα. Απευθυνόμενος στο ακροατήριο της Δυτικής Ελλάδας ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδειχθούν και οι εναλλακτικοί προορισμοί που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επισκεψιμότητας. Η Πάτρα έχει ξεχωριστό πλεονέκτημα το λιμάνι, ανάφερε ο υπουργός Τουρισμού και προανήγγειλε και ξεχωριστή καμπάνια για την ανάδειξη της περιοχής.

Οπως είπε, η καμπάνια Greekend που ξεκίνησε με Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα αγκαλιάσει και την Πάτρα προκειμένου να γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου (City Break). Στόχος είναι να αυξηθούν κατακόρυφα οι επισκέπτες στην Πάτρα από Γερμανία, Αγγλια, Γαλλία, Αμερική αλλά και τις Βαλκανικές χώρες. Ο τουρισμός είναι το “βαρύ πυροβολικό” της οικονομίας, είναι αυτή η οικονομική δραστηριότητα που φέρνει μέρισμα στην ελληνική οικογένεια, σημείωσε ο υπουργός. Αλλωστε η συνεισφορά του στο ΑΕΠ ανέρχεται στο 25%, πρόσθεσε ο κ. υπουργός.

Εστιάζοντας στην προβολή της ευρύτερης περιοχής ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι θα επιχειρηθεί περαιτέρω ανάδειξη της αρχαίας Ολυμπίας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για το Κατάκολο, που είναι σημείο αναφοράς για την κρουαζιέρα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.