w14-195847KirilPetkov249299791

Ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ δήλωσε την Τρίτη ότι η προτεινόμενη αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού και του φυσικού αερίου θα είναι στην κορυφή της ατζέντας του υπουργικού συμβουλίου.

“Πρέπει να συζητήσουμε επειγόντως την πρόταση της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας και Υδάτων για αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού και του φυσικού αερίου”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέτκοφ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πέτκοφ διευκρίνισε ότι το υπουργικό συμβούλιο όρισε προθεσμία 24 ωρών για να αξιολογήσει την πρόταση και γιατί αυτό γίνεται την πρώτη ημέρα που η κυβέρνηση αναλαμβάνει τα καθήκοντά της. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι σαφή και συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν για να αποτραπεί μια τόσο απότομη αύξηση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης.

Δήλωσε επίσης ότι το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει εάν είναι δυνατόν να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ενός καλύτερου ελέγχου των δαπανών στο ενεργειακό σύστημα.

Σε σχέση με τις πλημμύρες, ο πρωθυπουργός είπε ότι αύριο Τετάρτη θα καλέσει τους κυβερνήτες των περιφερειών Σμόλιαν, Μπλαγκόεβγκραντ και Κίρτζαλι να ενημερώσουν για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

Θα καταρτιστεί ένα σχέδιο για το πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες δήμοι, πρόσθεσε ο Πέτκοφ.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας πρότεινε αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές κατά 11,5% και της θέρμανσης κατά 12,8% από την 1η Ιανουαρίου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.