Γιώργος Πολυχρονάκης

Τον λένε Γιώργο Πολυχρονάκη. Είναι ο Ηρακλειώτης, που ασχολείται από παιδάκι με τα αγροτικά προϊόντα. Πρώτος του έρωτας το σταφύλι, που πήγαινε να δώσει τιμές μαζί με τον πατέρα του, που ήταν παλικάρι της Κρήτης, που μετείχε στην απαγωγή Κράιπε. Με ακρίβεια μαθηματική ό,τι λέει, έχει στατιστικά στοιχεία για να το αποδείξει. Αργά ή γρήγορα όλοι ζητούν τη βοήθειά του, υπουργοί, υφυπουργοί,πολιτειακοί παράγοντες, δημοσιογράφοι, παραγωγοί, έμποροι, Έλληνες και ξένοι.

Φωνακλάς, νευρικός, ο πολύτεκνος Ηρακλειώτης αλλά πάντα διαβασμένος, ξέρει και την τελευταία διαδρομή των ελληνικών φρούτων κι όχι μόνο. Θυμάται ποιες ποσότητες κάνουμε και που. Ξέρει τι κάνει η Ευρώπη, η Αμερική, η Αυστραλία. Ξέρει ποιες είναι οι καλύτερες ποιότητες φρούτων. Ξέρει ποια χώρα κάνει τι.  Ξέρει που υπάρχουν εμπόλεμες ζώνες, συρράξεις, ταλαιπωρίες. Η αγορά και τον φοβάται, όποτε εκρήγνυται και τον καμαρώνει κι υποκλίνεται στις γνώσεις του.

Όποιος τον υποτίμησε σε τέσσερα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εξωτερικών έπεσε έξω. Αν η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά είναι γιατί υπάρχουν μερικοί Πολυχρονάκηδες, που δεν καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις, παρότι θα τις άξιζαν, που φωνάζουν, για να γίνει κάτι προτού ξεσπάσει φωτιά και καούμε ως χώρα, που πάντα είναι υπέρ της πρόληψης και κατά του παραεμπορίου.

Α.ΣΤ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.