w13-125711Lixil

Ο όμιλος LIXIL, κατασκευαστής προϊόντων για το σπίτι που σχετίζονται με το νερό, περιλαμβάνεται στη λίστα των 118 εταιρειών της Water Security A List 2021 που δημοσιεύτηκε από το CDP, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διαχειρίζεται την κορυφαία πλατφόρμα για θέματα περιβάλλοντος στον κόσμο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου.

Καθώς η περιβαλλοντική, κοινωνική διακυβέρνηση (ESG) γίνεται όλο και πιο σημαντική, κάθε χρόνο το CDP, σε συνεργασία με θεσμικούς επενδυτές, συλλέγει και αξιολογεί δεδομένα από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου σχετικά με επιχειρηματικούς κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τους υδάτινους πόρους, τη διαφύλαξη των δασών, και δημοσιεύει τα σχετικά αποτελέσματα. Το CDP διεξάγει έρευνες για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων για να αξιολογήσει τις δραστηριότητες των εταιρειών για την κατανάλωση του νερού στις διαδικασίες παραγωγής, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, καθώς και τα μέτρα που παίρνουν για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων υγιεινής.

Στον όμιλο LIXIL η στρατηγική για την Εταιρική Υπευθυνότητα ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση να συνεισφέρει στην κοινωνία. Οι τρεις πυλώνες της Εταιρικής Υπευθυνότητας περιλαμβάνουν την εξοικονόμηση νερού, την βιωσιμότητα και την βιοποικιλότητα, και την Παγκόσμια Υγιεινή. Οι πράσινοι στόχοι του 2050 του ομίλου LIXIL είναι να επιτύχει «Μηδενικό άνθρακα και Κυκλική οικονομία» και να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων και των λειτουργιών του παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου ενός ευρέος φάσματος δραστηριοτήτων για την βιωσιμότητα όσον αφορά στο νερό. Ακόμη, ο όμιλος επιδιώκει επίσης ενεργά δραστηριότητες με βάση το Περιβαλλοντικό της Όραμα για τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, κερδίζοντας βαθμολογία «A-» από το CDP στον τομέα της κλιματικής αλλαγής. Οι εγκαταστάσεις του ομίλου LIXIL διενεργούν αξιολογήσεις κινδύνου για το νερό με βάση τους περιβαλλοντικούς στόχους. Στις εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου, λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό τους που περιλαμβάνουν τη στρατηγική εξοικονόμησης νερού και την εγκατάσταση συστημάτων ανακύκλωσης και διαχείρισης λυμάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προϊόντα  Eco Aqua Shower SPA της INAX και οι βρύσες Eurosmart της GROHE με τεχνολογία EcoJoy, προϊόντα κουζίνας και μπάνιου της LIXIL, έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους καταναλωτές να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού. Το  Eco Aqua Shower SPA της ΙΝΑΧ, διαθέτει τεχνολογία που βοηθά στην εξοικονόμηση νερού σε συνδυασμό με αέρα. Η τεχνολογία EcoJoy της εταιρίας GROHE, εξοικονομεί νερό στο μπάνιο χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση. Ο έλεγχος της ροής μειώνει δραστικά την κατανάλωση νερού από 10 λίτρα σε έως και 5 λίτρα ανά λεπτό. Ο όμιλος εφαρμόζει την τεχνογνωσία του στον σχεδιασμό και την τεχνολογία του μπάνιου για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες υγιεινής σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2025.

Ο όμιλος LIXIL έχει συμπεριληφθεί σε διεθνείς δείκτες εταιρικής ευθύνης και βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των Dow Jones Sustainability World Index, FTSE4Good Index Series, FTSE Blossom Japan Index, MSCI Japan Empowering Women Index και S&P/JPX Carbon Efficient Index.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.