106850124-1614972877673IPVF-U-CB-Photo-20210305-Press-3-jpg

Αντανακλώντας το ευρύτερο κλίμα ανατιμήσεων στην παγκόσμια οικονομία αλλά και με στήριγμα υγιή θεμελιώδη, σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες ένα επόμενο κύμα ενίσχυσης τιμών σε βασικές εκτατικές καλλιέργειες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εγχώρια αγροτική οικονομία. Αναμένεται τις επόμενες ώρες και ημέρες η αντίδραση της φυσικής αγοράς που ακόμα δεν έχει αφομοιώσει αυτά τα νέα υψηλά επίπεδα τιμών. Συγκεκριμένα, σε υψηλά δεκαετίας διαπραγματεύεται στην χρηματαγορά της Νέας Υόρκης το βαμβάκι, ενώ το σκληρό σιτάρι στην αγορά της Φότζια μόλις σχημάτισε ιστορικό υψηλό στα 520 ευρώ ο τόνος.

Χτύπησε limit up mε 1,14 δολάρια η λίμπρα το βαμβάκι

Μέσα σε λίγες ώρες η τιμή των συμβολαίων Δεκεμβρίου στο βαμβάκι εκτινάχθηκαν κατά 5 σεντς η λίμπρα και πλέον προσεγγίζουν τα 114 σεντς, και κινείται ενόψει του ανοίγματος της αγοράς στη Νέα Υόρκη στις 16:30 ώρα Ελλάδας, το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου στο όριο του limit up.

Το η χρηματιστηριακή τιμή κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες, όχι μόνο να κρατήσει τον στόχο των 100 σεντς, αλλά να σπάσει και τις αντιστάσεις των 105 και των 110 που διαμορφώθηκαν στη συνέχεια. Πλέον βρίσκεται σε διαδικασία ανακάλυψης τιμών, με τους αναλυτές να φέρνουν πλέον στο μυαλό τους τον Φεβρουάριο του 2011 όταν το βαμβάκι έσπασε τα 200 σεντς η λίμπρα. Υπενθυμίζεται πως όπως και φέτος, έτσι και τότε τον Οκτώβριο του 2010 η διεθνής τιμή των ενεργών συμβολαίων είχαν προσπεράσει δυναμικά τα 100 σεντς, σχηματίζοντας την κορυφή των 2 δολαρίων τέσσερεις μήνες αργότερα.

Άλλα 20 ευρώ ο τόνος για τη Φότζια

Περαιτέρω ενίσχυση κατά 20 ευρώ ο τόνος για τη Φότζια επεφύλαξε η νέα λίστα τιμών, με τη μέγιστη τιμή αποθήκης παραγωγού για την πρώτη ποιότητα με ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% να διαμορφώνεται στα 520 ευρώ ο τόνος.

Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης εμπόρου διαπραγματεύεται στα 510 ευρώ ο τόνος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.