w10-231232IMF

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι μαζικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έχουν προκαλέσει συρρίκνωση του παγκοσμίου εμπορίου και οδήγησαν σε απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ενώ θα υποχρεώσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναθεωρήσει επί τα χείρω τον επόμενο μήνα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία προκάλεσαν ραγδαία συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με «βαθιά ύφεση» φέτος. Προειδοποίησε μάλιστα ότι μία χρεοκοπία της Ρωσίας δεν είναι πλέον «απίθανη».

Η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν είχε κάποιο πρόγραμμα σε σχέση με τη Ρωσία στην παρούσα φάση και το γραφείο του στη Μόσχα δεν λειτουργεί. Τα μέλη του έχουν καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν υπήρξε συζήτηση για τον τερματισμό της συμμετοχής της Ρωσίας στο ΔΝΤ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.