w13-84842elpe

Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η διάσπαση της εταιρείας με απόσχιση του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών με σύσταση νέας εταιρείας καθώς και η τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εγκριθεί θα συσταθεί εταιρεία συμμετοχών στην οποία θα υπαχθούν οι δραστηριότητες της εταιρείας προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της βασικής δραστηριότητας και ταυτόχρονα η στροφή στην πράσινη ενέργεια.
Η συνέλευση ενέκρινε επίσης την σύμβαση εντολής μεταξύ της εταιρείας και του προέδρου του Δ.Σ. μέχρι της λήξη της θητείας του Δ.Σ. στις 30 Ιουνίου 2024.

ΕΛΠΕ: Έκτακτο μέρισμα από την ΔΕΠΑ υποδομών

Την διανομή έκτακτου μερίσματος προς τους μετόχους των ΕΛΠΕ ανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Σιάμισιης, με αφορμή την υπογραφή τής συμφωνίας πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών από το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ.

Η ΔΕΠΑ Υποδομών πωλήθηκε στην Italgas αντί συνολικού τιμήματος ύψους 733 εκατ. ευρώ, με την αναλογία τής συμμετοχής τα’ης «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ» (35%) να ανέρχεται στα 256 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σιάμισιης δήλωσε συγκεκριμένα: «Η υπογραφή τής σύμβασης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών. Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ”Vision 2025”, με στόχο την ανακατανομή κεφαλαίων προς δραστηριότητες που αφορούν στην ενεργειακή μετάβαση και το μετασχηματισμό του Ομίλου και δεν αποτελούν μειοψηφικές συμμετοχές. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων σε πράσινη ενέργεια, καθώς και για διανομή προς τους μετόχους μας σαν ένα έκτακτο μέρισμα».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.