Screenshot_5

Η αγροτουριστική, πολιτιστική εκδήλωση, με την ονομασία «Τα δώρα της γης» θα φιλοξενηθεί και φέτος στο όμορφο ημιορεινό χωριό Σκήτη της Λάρισας την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Την εκδήλωση που περιλαμβάνει και Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Σκήτης, την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η γιορτή αυτή η 16η στη σειρά αποτελεί πλέον θεσμό προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Στόχος της είναι η παρουσίαση, η προβολή, αλλά και η προώθηση τόσο του κάστανου, όσο βέβαια και όλων των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Συνήθως η γιορτή συμπίπτει με το τέλος της συγκομιδής των κάστανων, θα είναι πλούσια σε συμμετοχές από οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς μεταποιημένων προϊόντων, εργαστήρια παραδοσιακών εδεσμάτων και βοτάνων, αγροκτήματα, φυτικά καλλυντικά, χειροποίητες δημιουργίες και παραδοσιακούς σπόρους.

Σημαντική στιγμή είναι  το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας , στο οποίο καθηγητής και μαθητές του Τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα μαγειρέψουν με υλικά τα «δώρα της γης». Οι γυναίκες του συλλόγου θα έχουν ετοιμάσει παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής, όπως πίτες και γλυκά, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν ό,τι καλύτερο και νοστιμότερο.

Το αποκορύφωμα θα είναι το διαγωνιστικό μέρος της γευσιγνωσίας με βράβευση των καλύτερων φαγητών και γλυκών. Όσο για το «ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», καστανάδες θα ψήνουν κάστανα και θα τα προσφέρουν στους επισκέπτες μαζί με άφθονο κρασί και τσίπουρο, προσφορά οινοποιείων της περιοχής.

.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.