w05-113119

«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο άνθρακας και το πετρέλαιο είναι μια πιθανότητα που θα συζητήσουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενος χθες στο Συμβούλιο Ecofin που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο.

Ο Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και τα 27 κράτη-μέλη είναι αποφασισμένα να ενισχύσουν τις κυρώσεις, επισημαίνοντας ότι «το κλειδί» για την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων είναι η ενότητα των «27». Υπενθύμισε επίσης ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι είναι ανοιχτός στην επέκταση των κυρώσεων σε άνθρακα και πετρέλαιο. «Θα δούμε ποιά είναι η θέση όλων των κρατών-μελών, αλλά νομίζω ότι είναι πιθανό να έχουμε ενότητα μεταξύ των 27 για τις νέες κυρώσεις», τόνισε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις θα γίνουν τις επόμενες ώρες, λέγοντας ότι η θέση της Γαλλικής προεδρίας είναι ξεκάθαρη: «είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τις κυρώσεις».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.