w10-130837unnamed

Τα σπαραξικάρδια μεθεόρτια μιας κλιματικής καταστροφής εξερευνά η ταινία animation «Migrants (Μετανάστες)». Οι σπουδαστές του πέμπτου έτους στη γαλλική σχολή animation Pôle D Zoé Devise, Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak και Lucas Lermytte επικεντρώνονται σε μια απλή ιστορία: μια πολική αρκούδα και το κουτάβι της εγκαταλείπουν το αρκτικό οικοσύστημα καθώς παγετώνες καταρρέουν στο νερό και το κάποτε παγωμένο σπίτι τους δεν είναι πλέον βιώσιμο. Προσπαθούν να επιβιώσουν καθώς σε ένα κλίμα με πλούσια βλάστηση συναντούν αδιάφορες καφέ αρκούδες.

Με πλεκτά πάτσγουορκ και ψηφιακά σκηνικά, δημιουργημένα για να θυμίζουν τεχνικές stop-motion, η ταινία μικρού μήκους πάει πέρα από τις αφηγήσεις για την κλιματική κρίση που εξερευνούν μόνο τις άμεσες επιπτώσεις ενός τυφώνα ή μιας πυρκαγιάς. Η πολυβραβευμένη πλέον σε διάφορα φεστιβάλ ταινία «Migrants» περιλαμβάνει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες όταν εκτοπίζονται λόγω αυτών των αιτιών (https://www.youtube.com/watch?v=ugPJi8kMK8Q).

«Ξέραμε ότι θέλαμε να κάνουμε μια ταινία μικρού μήκους για την κοινωνία και τα τρέχοντα ζητήματα. Το 2018, έγινε αίτιο αντιπαράθεσης το “ Aquarius” που είχε περισώσει μετανάστες αλλά καμία χώρα δεν ήθελε να προσεγγίσει το σκάφος τα λιμάνια της. Μας συγκίνησε αυτό και εμπνευστήκαμε από αυτό ως το θέμα της ταινίας μας. Άρα κάναμε μια ιστορία για το ζήτημα της μετανάστευσης, αλλά με το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη πάνω σε αυτό. Με πολικές αρκούδες ως τους βασικούς χαρακτήρες μας, καθώς είναι ένα από τα βιολογικά είδη που επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή» εξήγησαν, σε συνέντευξη που έδωσαν προσφάτως στο 3DVF, οι δημιουργοί της ταινίας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.