?????????????

Έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να υπάρξουν οι πρώτες υπουργικές αποφάσεις, ώστε τρία  επιδόματα να περάσουν από τους δήμους, στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), τον οργανισμό, που αντικατέστησε μέρος της λειτουργίας του ΟΓΑ, και χορηγεί πλέον τα επιδόματα.  Την ίδια στιγμή ξεκαθαρίστηκε πως το πρόγραμμα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων θα παραμείνει, αφού ανταποκρίνεται θετικά ο κόσμος αλλά αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμψηφισμού των επιδομάτων, από την αρμόδια υφυπουργό.

Της Άννας Στεργίου

Πρόκειται για τα επιδόματα εκπαιδευτικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων, των ανασφάλιστων υπερηλίκων και των μειονεκτικών και ορεινών περιοχών, σύμφωνα με όσα ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εθνική αντιπροσωπεία. Η ίδια εξήγησε πως από προϋπολογισμό της τάξης του 1 δις ευρώ, για το 2019 το ποσό θα φτάσει στα 3,2 δις ευρώ.

Ως επικεφαλής του οργανισμού προτάθηκε από την υφυπουργό Εργασίας, η Ξένη Παπασταύρου, η υποψηφιότητα της οποίας υπερψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία.  «Με τη δημιουργία του ΟΠΕΚΑ τον Φεβρουάριο του 2018, η χώρα μας απέκτησε έναν ενιαίο φορέα επίδοσης επιδομάτων και κοινωνικών παροχών και εναρμονίστηκε με άλλες προηγμένες χώρες. Μέχρι τότε υπήρχαν 200 επιδόματα που δίνονταν από 120 διαφορετικές πηγές», ανέφερε αλλά τόνισε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα στον οργανισμό και χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, για να γίνεται πιο γρήγορα η απονομή των δικαιωμάτων.

Καίτοι έδειξε να γνωρίζει τα τεκταινόμενα στον οργανισμό η κ. Παπασταύρου έγινε αντικείμενο σχολιασμού ο διορισμός της, επειδή δεν υπήρχε μετάφραση εκπαιδευτικού πιστοποιητικού της, γεγονός που επισημάνθηκε από βουλευτές της μείζονος και της αντιπολίτευσης αλλά και ως προς τη διοικητική της εμπειρία.

Υπέρ της τοποθέτησης Δημητρίου ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καταψήφισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25, ενώ παρών ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ δια του Βασίλη Κεγκέρογλου, το ΚΚΕ δια του Χρήστου Κατσώτη και η Ελληνική Λύση, δια του εκπροσώπου της, Απόστολου Αβδελά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.