farmer-4550908

Στην τελική ευθεία η εξέταση των φακέλων

Με αυξημένο ποσό αλλά και δικαιούχους θα εφαρμοστεί το μέτρο των νέων αγροτών στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Την ίδια στιγμή μικρή συμμετοχή καταγράφεται στην Ήπειρο, ενώ στις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη ζήτηση κατατάσσονται εκτός από την Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία και η Κρήτη.

Ειδικότερα, η αύξηση του ποσού που κατανέμεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κατά 13.350.000  ευρώ και έτσι το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 57.852.000 ευρώ.

Με το ποσό αυτό θα καλυφθεί η δημόσια δαπάνη που θα κατανεμηθεί για νομικές δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων, οι οποίες θα προκληθούν από την εφαρμογή της παρούσας για το υπομέτρο 6.1 1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Να σημειωθεί ότι με την εν λόγω αύξηση θα αυξηθεί  σημαντικά και ο  αριθμός των υποψηφίων που θα ενταχθούν  στο ανωτέρω αναφερόμενο υπομέτρο.

Στην Ήπειρο

Μειωμένος κατά 6 εκατ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός στην περιφέρεια Ηπείρου λόγω μικρής συμμετοχής των ενδιαφερόμενων.

Μάλιστα, δυνατότητα ένταξης είχαν περίπου 1.000 νέοι αγρότες όμως οι ενδιαφερόμενοι είναι μόλις 750.

Να σημειωθεί, ότι η εξέταση των φακέλων των Νέων Αγροτών βρίσκεται στην τελική ευθεία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση των προσωρινών εντάξεων από τις κατά τόπους διαχειριστικές αρχές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.