w26-18254025748114

Μηδενισμό, άρνηση και καταστροφολογία, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, απαντώντας στα όσα υποστήριξε στην ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον κλιματικό νόμο.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε για άλλη μια φορά να επαναλάβει τον παλιό κακό εαυτό του, με την προσφιλή τακτική του μηδενισμού, της καταστροφολογίας και της άρνησης, σαν να μην έχει κυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κάνει αυτό σε μια δύσκολη στιγμή, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ενεργειακή κρίση να κορυφώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε:

«Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι έλληνες πολίτες καλούνται σήμερα να πληρώσουν τις συνέπειες της ανύπαρκτης δικής σας πολιτικής για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Στρέφεστε εναντίον των ρυθμίσεων που προσπαθούν να ανακουφίσουν τους πολίτες από τα προβλήματα που τους δημιούργησε η δική σας καταστροφική πολιτική, γιατί δεν θέλετε λύσεις».

«Σας ενοχλεί που πήραμε μέτρα στήριξης και θα εξακολουθήσουμε να παίρνουμε όσο χρειάζεται, για να στηρίξουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σκρέκας και κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει ποια είναι δική του πρόταση.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, με στόχο όπως είπε, «να ανακουφίσει και να στηρίξει τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος απέρριψε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ στηρίζει τα καρτέλ ενέργειας και δεν φορολογεί τα υπέρογκα υπερκέρδη τους, αντιτείνοντας ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα πάρει λεφτά. Με τη πρότασή μας φορολογούμε με 90% τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας και επιδοτούμε μέχρι και 70% τους λογαριασμούς ρεύματος των πολιτών, είπε. «Λέει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν φορολογούμε τα υπερκέρδη όπως το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Φορολόγησε η Ισπανία; η Πορτογαλία; Στην Πορτογαλία αγοράζουν 20% πιο ακριβά την ενέργεια και στην Ισπανία 60% πιο ακριβά. Υπήρξε άλλο κράτος που κατάφερε να φορολογήσει τα υπερκέρδη; Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα πάρει λεφτά από τα υπερκέρδη. Δεν το λέει η ΝΔ. Το λέει η κ. Λαγκάρντ. Ότι πολιτικές όπως της Ελλάδος, βοηθούν τους πολίτες είπε», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα που υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταρτίσει το πρώτο εθνικό σχέδιο δράσης για την κλιματική ουδετερότητα, ο κ. Σκρέκας αντέτεινε ότι επεστράφη ως απαράδεκτο και ελλιπές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Αξιολογήθηκε ότι είχε χαμηλής φιλοδοξίας στόχους για το περιβάλλον, την ενέργεια τις επενδύσεις και ότι δεν προκύπτουν οι απαραίτητες δράσεις. Η ΕΕ το λέει, όχι η ΝΔ. Ότι η δήθεν στρατηγική για την απολιγνιτοποίηση ήταν ελλιπής. Εμείς πήραμε την έγκριση», ανέφερε.

«Πείτε μια εποικοδομητική άποψη, δεν κάνει κακό, θα βοηθήσει και στο εκλογικό σας καλό. Μιλάτε για καρτέλ ενέργειας, για τη ΔΕΗ. Γιατί δεν πάτε στον εισαγγελέα και να πείτε αυτά που έχετε εναντίον τους;», σημείωσε ο κ. Σκρέκας και κατέληξε:

«Με το φιλόδοξο και ρεαλιστικό σχέδιο μας, βοηθούμε στην ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας, ενισχύουμε την διείσδυση των ΑΠΕ, ορίζουμε συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους για πετυχημένες αναπτυξιακές δράσεις. Σχεδιάζουμε το μέλλον και έχουμε συγκεκριμένη διαδρομή ώστε να καταστήσουμε την ελληνική κοινωνία πιο βιώσιμη και να θωρακίσουμε ενεργειακά την Ελλάδα από εισαγόμενες μελλοντικές κρίσεις».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.