PROBATO-BOSKOTOPIA

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς απάντησε σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς απάντησε σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσον αφορά στη μελλοντική ΚΑΠ, στα πλαίσια της αναθεώρησης του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επαναξιολογούμε το πλαίσιο του καθεστώτος των συνδεδεμένων ενισχύσεων που επιβάλλουν οι διεθνείς συγκυρίες. Εξετάζεται, σε σχέση με τα ζώα εκτροφής, η επιδότηση ανά θηλάζουσα αγελάδα με 145 ευρώ, για τα εκτρεφόμενα ζώα ελληνικών φυλών έως 12 μηνών μέχρι 200 ευρώ και η ενίσχυση με 250 ευρώ σε όσους αγοράζουν για πάχυνση μόνο ζώα ελληνικών φυλών. Επίσης επιδιώκεται, εκτός από το μαλακό σιτάρι και το κριθάρι, η ένταξη και του καλαμποκιού (αραβόσιτου) στους τομείς που θα λάβουν συνδεδεμένη στήριξη κατά τη νέα περίοδο».

Αυτό αναφέρει απαντώντας εγγράφως σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

«Σημειώνουμε τέλος ότι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτός από το αποθεματικό κρίσης των 500 εκατ. €, εκ των οποίων η Χώρα μας θα λάβει 26 εκατ. €, πρόσφατα η ΕΕ ενέκρινε τη δυνατότητα αξιοποίησης από τα Κράτη-Μέλη πόρων έως 5% από τον Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, για την περαιτέρω ενίσχυση του πληττόμενου πρωτογενή τομέα.  Σε συνέχεια αυτού, θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και νέο πλαίσιο στήριξης, προερχόμενο από τους ανωτέρω ενωσιακούς πόρους, το οποίο θα φθάσει τα 100 εκατ. €, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε γεωργία και κτηνοτροφία», πρόσθεσε καταλήγοντας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.