fish_from_greece_0

Ο Όμιλος «Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ» μέλος της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) έλαβε την πιστοποίηση Fish from Greece από τον οργανισμό επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιωτικού προτύπου Πιστοποίησης Fish from Greece, ιδιοκτησίας ΕΛ.Ο.Π.Υ. και αφορά στην υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια και την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ψαριών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την απόκτηση της συγκεκριμένης πιστοποίησης, τα ψάρια τα οποία διακινεί η εταιρία θα φέρουν τη σήμανση (tag) Fish from Greece. Τα συγκεκριμένα ψάρια έχουν μεταξύ των άλλων εγγυημένη φρεσκάδα και αποδεδειγμένα υψηλή περιεκτικότητα Ω3 λιπαρών οξέων. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πιστοποίησης είναι πως πέραν των ετήσιων επιθεωρήσεων επιτήρησης με σκοπό την διατήρηση της ισχύος του πιστοποιητικού, συμπεριλαμβάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους από ανεξάρτητους φορείς ώστε να διασφαλίσει την τήρηση των 6 βασικών πυλώνων όπως αυτοί έχουν περιγραφεί στο πρότυπο, δηλαδή:

  1. Την Υγεία των Ιχθύων
  2. Το Περιβάλλον Εκτροφής & Διαχείρισης Ιχθύων
  3. Την Ευζωία των Ιχθύων
  4. Τα Χαρακτηριστικά Ποιότητας των Εκτρεφόμενων Ιχθύων
  5. Την Ασφάλεια των Τροφίμων
  6. Την Κοινωνική Ευθύνη στην Ιχθυοκαλλιέργεια

Επί του θέματος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΣΕΛΟΝΤΑ κ. Α. Σκορδάς δήλωσε: «Η Πιστοποίηση Fish from Greece αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς πιστοποιήσεων του Ομίλου και έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά τις περιβαλλοντικά υπεύθυνες και βιώσιμες Πρακτικές Υδατοκαλλιέργειας που ακολουθεί εδώ και χρόνια ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ. Με αυτή την πιστοποίηση ο Όμιλος καλύπτει τις απαιτητικές διατάξεις της διεθνούς νομοθεσίας τροφίμων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής ευθύνης, αλλά και την αναγνωρισμένη ανάγκη εκείνων των πελατών που αναζητούν προϊόντα Ελληνικής Υδατοκαλλιέργειας υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ο Όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ στηρίζει τις προσπάθειες της ΕΛ.Ο.Π.Υ. για την ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων της Ελληνικής Υδατοκαλλιέργειας.»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.