Fendt-daswseis

Τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι για την πρώτη δάσωση γαιών, καθώς επίσης και τις βασικές δεσμεύσεις των αγροτών, καθορίζει σχετική εγκύκλιος – εγχειρίδιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με αυτή κάθε γεωργός που είναι επενδυτής των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, οφείλει να τηρεί μια σειρά υποχρεώσεων. Οριζόντια υποχρέωση για όλους τους επενδυτής είναι η τήρηση του δασοπεριβαλλοντικού φακέλου.

Ο δασοπεριβαλλοντικός φάκελος θεωρείται ο φάκελος με τα απαραίτητα έγγραφα που υποχρεούται να τηρεί ο επενδυτής στην εκμετάλλευση του και ο οποίος πρέπει να είναι διαθέσιμος όταν ζητηθεί από τις ελεγκτικές αρχές και περιλαμβάνει τα απαραίτητα υποστηρικτικά έγγραφα από το 1ο έτος εφαρμογής και μέχρι τη στιγμή του ελέγχου.

Συγκεκριμένα:

  • Αντίγραφο των παραστατικών ένταξης
  • Απόφαση έγκρισης της επένδυσης και τυχόν τροποποιήσεις
  • Αντίγραφα των ετήσιων αιτήσεων πληρωμής: Ως αίτηση πληρωμής θεωρείται η ετήσια αίτηση που υποβάλλει ο επενδυτής για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης από τις εθνικές αρχές. Η αίτηση πληρωμής για το Μέτρο αποτελεί παράρτημα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ).
  • Δήλωση Εφαρμογής: Ως δήλωση εφαρμογής θεωρείται η ετήσια δήλωση, η οποία και υποβάλλεται από τον επενδυτή, με την ολοκλήρωση των ετήσιων δεσμεύσεων και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, στον αρμόδιο Φορέα Υλοποίησης μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η υποβολή της δήλωσης εφαρμογής μπορεί να υποβληθεί είτε ηλεκτρονικά είτε ιδιοχείρως στον φορέα υλοποίησης του Μέτρου. Αντίγραφο της παραμένει στον δασοπεριβαλλοντικό φάκελο του επενδυτή. Ανάλογα με το έτος ελέγχου οι Δηλώσεις Εφαρμογής που εμπεριέχονται στο δασοπεριβαλλοντικό φάκελο αφορούν έως το προηγούμενο έτος.
  • Αντίγραφα εντύπων επιτόπιου ελέγχου: εφόσον έχουν διενεργηθεί σε προηγούμενο έτος και ο επενδυτής έχει λάβει αντίγραφο.
  • Κάθε άλλο έγγραφο που αφορά στο Μέτρο: το αίτημα του επενδυτή προς τις δασικές υπηρεσίες για δασοκομικές επεμβάσεις ή η Άδεια από τη Δασική Υπηρεσία για διενέργεια δασοκομικών επεμβάσεων. Επίσης, τυχόν έγγραφα γνωστοποίησης ανωτέρας βίας, μητρώα, τιμολόγια, κ.α.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.