AGROTES

Το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ την ίδια ώρα καλούνται να πουλήσουν την παραγωγή σε εξευτελιστικές τιμές.

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης ακολουθώντας το γενικευμένο κλίμα δυσαρέσκειας που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στον αγροτικό κόσμο.

Οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.

Την περασμένη Δευτέρα, τα μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σύσκεψη στα Βασιλικά προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Βασικά ζητήματα που αναδείχτηκαν στη σύσκεψη και μετέφεραν οι αγρότες της περιοχής ήταν το κόστος παραγωγής, οι εξαιρετικά χαμηλές  τιμές που πουλούν τα αγροτικά τους προϊόντα, η ρήτρα αναπροσαρμογής και οι υπέρογκοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, το συνταξιοδοτικό τους με τις υψηλές εισφορές στον ΕΦΚΑ, καθώς και «ο ανύπαρκτος» όπως λένε «έλεγχος από το κράτος προς τους εμπόρους που αφήνουν φέσια στους παραγωγούς, η επιλεκτική πολιτική των κρατικών ενισχύσεων που διαχωρίζει τους αγρότες σε παλιούς και νέους, σε συνεταιρισμένους και μη σε μια προσπάθεια να διασπάσουν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα».

Ο σύλλογος μάλιστα θα κλιμακώσει τη δράση του με νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στην Επανομή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.