Βουλή Αννα1

Με 173 ψήφους υπέρ, 83 κατά, 4 άκυρα ψηφοδέλτια κι ένα λευκό, εκ των 256 έγκυρων ψηφοδελτίων κι αλαλούμ με την ψηφοφορία τελικά ο Δημήτρης  Παπαγγελόπουλος καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για τα έργα και τις ημέρες του.

Η συγκεκριμένη επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει τις εξουσίες  ανακριτικής αρχής καλείται να διερευνήσει, αν ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εκμεταλλεύθηκε τη θέση του, προκειμένου να πιέσει δικαστικούς λειτουργούς και να στήσει μία σκευωρία, προκειμένου να πλήξει πολιτικούς αντιπάλους.

Προηγουμένως, ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε τον μέχρι πρότινος υφιστάμενό του και στην ομιλία του υποστήριξε πως ο στόχος είναι να πληγεί εκείνος, κάτι που υποστήριξε στη συνέχεια κι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η έντονη και σε υψηλούς τόνους διαδικασία είχε και τις … χαλαρές στιγμές, αφού ο άλλοτε δικαστικός λειτουργός υποστήριξε ότι θα αποδείξει πως η δίωξή του για σκευωρία στην υπόθεση Νοβάρτις είναι γελοία ενώ επιχείρησε ν΄ αποδομήσει τον χαρακτηρισμό Ρασπούτιν, χαρακτηρίζοντας την κ. Ελένη Ράικου κι ανιστόρητη, επειδή ο συγκεκριμένος έμεινε στην ιστορία, όχι απλά για δολοπλοκίες αλλά για τις θεωρίες του, ως προς το αχαλίνωτο σεξ.

«Η διαδικασία σε βάρος μου είναι πολιτική δίωξη. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και κατά του κ. Τσίπρα. Αλλά δεν μπορείτε να τα βάλετε με τον κ. Τσίπρα», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Υποστήριξε πως το κατηγορητήριο είναι αίολο ενώ εξήγησε πως θα ζητήσει προστασία για τον ίδιο και την οικογένειά του, όταν ξεκινήσει το έργο της η Ειδική Επιτροπή.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.