ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΥΠΑΑΤ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙΙ

Συνάντηση εφ΄ όλης της ύλης αλλά και για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων γεωτεχνικών είχε το Γενικό Συμβούλιο (Γ.Σ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ)  με τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και κατά την διάρκειά της συζητήθηκαν θεσμικά και κλαδικά θέματα, τα οποία είχαν με υπόμνημα της Ομοσπονδίας κατατεθεί προς τον κ. υπουργό, ένα μήνα πριν, καθώς και του πρωτοβάθμιου σωματείου μας   των Ιχθυολόγων του Δημοσίου, που κατατέθηκε αυθημερόν.

Σύμφωνα με την ΠΟΓΕΔΥ, θετικά είδε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης για την απασχόληση των Γεωτεχνικών του Δημοσίου, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου του Ταμείου Γεωργίας & Κτηνοτροφίας. 

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΓΕΔΥ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της ανέλαβε,  την οργάνωση, προώθηση και θεσμοθέτηση του Γεωτεχνικού επιδόματος 6‰, παρόμοιο μ΄ αυτό,  που θεσμοθετήθηκε για τους  μηχανικούς του Δημοσίου (ν. 4412/2016, άρθρο 53) .

Οι γεωτεχνικοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη συνάντηση επισημαίνοντας πως θα επιδιώξουν την   καθιέρωσή της με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας τόσο του Υπ.Α.Α.Τ , όσο και όλων των άλλων φορέων του δημοσίου που υπηρετούν Γεωτεχνικοί (π.χ. υπουργείο Περιβάλλοντος, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες , κ.ά.). 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.